Ta Kulturkortet till Danmark

PS
Paul Svensson

Sedan tidigare har du som har Kulturkortet fått entrérabatt på M/S Museet för sjöfart samt Öresundsakvariet i Helsingör. Sommaren 2022 utökar vi samarbetet i Danmark och erbjuder även 20 procent rabatt på entrépriset till Helsingör museer. Ta Kulturkortet till Danmark och lär dig mer om Helsingörs intressanta lokalhistoria.

Samarbetet med Helsingör museer är nytt för säsongen. I Helsingör museer ingår det tre olika museer att besöka. Samtliga museer ligger bara en liten bit från färjeterminalen och innehållet i museerna handlar om stadens lokalhistoria och den viktiga sjöfarten.

Helsingörs varvsmuseum
Helsingör har spelat en betydande roll för Danmarks sjöfart. Om detta kan du lära dig mycket mer om när du besöker Varvsmuseet. Varvet var i full drift i 100 år och under den här tiden hann man med att bygga och sjösätta ungefär 400 olika fartyg. Läs på mer om det viktiga varvet och de människor som en gång i tiden arbetade på plats. Här varvas bilder med berättelser och har du tur kanske du till och med träffar på någon av de danska varvsarbetarna i utställningen. I museet hittar du också flera olika barnaktiviteter. Låt fantasin blåsa vind i de kreativa små seglen. Här kan barn bygga träskepp, skapa fartyg i LEGO och färglägga några av de skepp som en gång i tiden byggdes på plats. Helsingörs varvsmuseum är det lilla museet som innehåller en stor historia.
Adress: Kulturvarvet, All+egade 2, Helsingör

Skeppsmäklargården
Från Varvsmuseet till Skeppsmäklargården. I det här museet gör du en resa på mer än 200 år. Det var härifrån som man en gång i tiden utförde det viktiga arbetet med att registrera ankommande och avgående gods. Skeppsmäklargården var en gång i tiden såväl arbetsplats som ett hem och det är precis det man visar här.
Adress: Strandgade 91, Helsingör

Helsingörs Bymuseum
Om du vill lära dig mer om Helsingörs historia är det Bymuseet du ska styra stegen till. Museet hittar du i en av Helsingörs äldsta byggnader. Här finns det en permanent utställning som berättar mer om Helsingörs spännande historia. Utställningen heter Människor från en svunnen tid. På plats finns det också en mysig liten butik där du kan köpa historiska leksaker, böcker om svunna tider och fina smycken. Med jämna mellanrum arrangerar man också workshops och aktiviteter i museet.
Adress: Karmeliterhuset, Sct, Annagade 36, Helsingör

Vad: Helsingörs lokalhistoria
När: Varvsmuseet och Helsingör bymuseum dagligen 11.00–15.00 (4–31 juli), övriga datum torsdag–söndag 11.00–15.00. Skeppsmäklargården dagligen 11.00–15.00 (4–31 juli).
Var: Helsingör, Danmark
Entré: vuxna 60 danska kronor, barn och unga under 18 år gratis. Med Kulturkortet får du 20 procent rabatt på ordinarie entrépris.

Lämna en kommentar