Tareq, von Zweigbergk, PTO och Linderborg i Samtal på Dunkers

HW
Henrik Wilhelmsson

Vårens Samtal på Dunkers har bjudit in en leende TV-kock, en författare aktuell på Helsingborgs stadsteater, en senior columnist och Aftonbladets kulturchef. Med andra ord möter vi Tareq Taylor, Helena von Zweigbergk, Per T Ohlsson och Åsa LinderborgSamtal på Dunkers har funnits i mer än 10 år och har gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Under en timmes tid samtalar eftermiddagens gäst, inför publik, med en samtalsledare i Konsertsalen.

Tareq TaylorLördag 24 februari 14:00Tareq Taylor är en av Sveriges mest namnkunniga och framstående kockar. Han har verkat som TV-kock i ett flertal SVT-produktioner som ”Trädgårdstider”,” Go’kväll” och ”Historieätarna”. Under Musikhjälpen 2011 och 2012 drev Tareq Taylor mattält där pengarna oavkortat gick till insamlingen. Idag har han restaurangen och matstudion Kockeriet i Malmö. Han är också engagerad i projekt som rör utbildning, hållbart boende och odling. 2017 vann han ”Kockarnas kamp” i TV 4. Han har gett ut ett flertal kokböcker, nu senast ”Mat som gör gott”.Tareq Taylor samtalar med Cecilia Nebel.

Helena von ZweigbergkLördag 10 mars 14:00Helena von Zweigbergk är författare, journalist, filmrecensent och programledare. Hon är högaktuell i Helsingborg i början av året då Stadsteatern sätter upp den nyskrivna pjäsen ”Anna och Mats bor inte här längre” som är skriven efter två av hennes romaner. Många känner igen henne från radioprogrammet ”Spanarna” och TV-tävlingen ”På Spåret” som hon vann 2014. Hon har även fått stor uppmärksamhet som programledare för Sveriges Radios program ”Oförnuft och känsla” som handlar om de enkla lösningarnas oändliga svårigheter.Helena von Zweigbergk samtalar med Lars Svenson.

Per T OhlssonLördag 7 april 14:00Per T Ohlsson är en flerfaldigt prisbelönad journalist och författare och arbetar som senior columnist i Sydsvenskan, där han tidigare varit utrikeskorrespondent och politisk chefredaktör. Han är just nu aktuell med boken ”1918” som tar upp hur Sverige för 100 år sedan formades till det demokratiska, öppna välfärdssamhälle vi tar för givet idag. Riksdagen tog då beslut om allmän och lika rösträtt för kvinnor och män. Höstens val är ett annat högaktuellt ämne som kommer att diskuteras under samtalet. 2017 utsågs Ohlsson till hedersdoktor vid Lunds Universitet.Per T Ohlsson samtalar med Cecilia Nebel.

Åsa LinderborgLördag 5 maj 14:00Åsa Linderborg är kulturchef på Aftonbladet sedan nio år tillbaka och filosofie doktor i historia vid Uppsala Universitet. 2007 utkom hennes första skönlitterära verk, den självbiografiska barndomsskildringen ”Mig äger ingen”. För denna bok blev hon tilldelad flera priser och utmärkelser. I april utkommer boken ”Allt är möjligt”, där hon tillsammans med Göran Greider gett sig själva i uppdrag att förklara och försvara populismen som politiskt fenomen.Åsa Linderborg samtalar med Sören Sommelius. 

 

Foto: Peter Carlsson, Anna-Lena Ahlström, Nille Leander, Elvira Pihl

Entré: Ordinarie 175 kr, Kulturkort 145 kr, Studerande 100 kr, Medlem i Föreningen Norden 120 kr.Samtliga samtal sker i Konsertsalen på Dunkers kulturhus.Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.