Teater, dans och musik för barn på Dunkers

HW
Henrik Wilhelmsson

Vad är Söndagsscen? Kort sagt är det teater, dans och musik för barn och unga på Dunkers kulturhus. En längre version innehåller också spännande berättelser om naturen, trollriken, en nallegris, barns rättigheter och en föreställning om en lustig, liten farbror och en busig hund.

Söndagar klockan 15.00 i Teatersalen på Dunkers kulturhus. Lägg det på minnet. Eller gör ännu hellre en rolig anteckning i kalendern där hemma. Nej, inte i telefonen! Det ska vara med en riktig penna (och gärna med en skrikig färg) i en riktig kalender så att dina barn kan se fram emot veckans föreställning så tidigt som möjligt.

Söndagsscen vänder sig primärt mot barn i åldrarna 3-8 år. Åldersrekommendationen varierar lite beroende på vilken föreställning som spelas. Men oftast är det barn och unga inom detta spann som har mest behållning av föreställningarna. Höstens röda tråd är tydlig: humor, vänskap och lekfullhet genomsyrar säsongens föreställningar men också problemlösning och djupare frågor som livets olika tidsskeden och barnets rättigheter.

I teateruppsättningen ”Dunderpojken” (visas 22 oktober) fokuserar Teater Trassel på naturkatastrofer i trollriket. Temat är högst aktuellt och har förstås ett lyckligt slut. Precis som uppvisningen ”Vem?” (12 november) med Månteatern. Även i vardagliga situationer kan det dyka upp trassel och tissel där man minst anar det. Nalle, Fågel, Katt, Kanin och Nallegrisen lockar fram skratt med en fullmatad show (eller rättare sagt två stycken på samma dag) där det fullt normala kombineras med en hel del knasigt underbart. Säsongen avslutas söndagen 3 december med den charmiga pjäsen ”Den lilla farbrorn”. Bakom produktionen står Boulevardteatern, som har fått lysande recensioner för sin vackra och humoristiska ton i showen.

Höstens program för Söndagsscen på Dunkers kulturhus (tryck på länkarna för att läsa mer om föreställningarna på Dunkers webbplats): 22 oktober: Dunderpojken – sagan om Vill Vallareman med Teater Trassel. 5 november: 3 ben med Aaben Dans. 12 november: Vem? med Månteatern (spelas under två föreställningar kl. 13.00 och 15.00). 19 november: Rätt som det är med Teater Kung och Drottning. 26 november: Mirabell och Astrakakan med Regionteater Blekinge Kronoberg. 3 december. Lilla farbror med Boulevardteatern.

En biljett till Söndagsscen kostar 50 kronor per person. Föreställningarna varar mellan 30-50 minuter. Biljetter kan köpas antingen på Ticketmaster.se eller i Dunkers biljettcentral. Föreställningarna börjar klockan 15.00, med undantag för ”Vem?” med Månteater den 12 november (visning klockan 13.00 och 15.00).

Vad: Söndagsscen på Dunkers kulturhus När: varje söndag från 1 oktober till 3 december, 2017 (klockan 15.00) Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen Pris: 50 kronor per person