Teater, dans och musik för barn på Söndagsscen på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Söndagsscen är arrangemanget på Dunkers kulturhus som får barn, unga och deras vuxna att skratta, sjunga och dansa. Ta med dina barn, barnbarn eller någon annans barn.
Än återstår sex teateruppvisningar och sista akten går inte upp på scenen förrän 1 december. Häng med när vi går igenom höstens söndagsscen och berättar mer om programmet.

Höstsäsongen av Söndagsscen drog igång redan 29 september med Nassim Al Fakir. Nu återstår sex föreställningar med allt från dans, tindrande stjärnor och cirkushästar till världar där fantasi regerar och där akrobater står på huvudet till barnens stora förtjusning. Söndagsscen är teater, dans och musik för barn och unga och för dig med barnasinnet i hjärtat. Entrépris är 60 kronor per biljett och biljetter bokas på telefon 042-10 74 00 och i Dunkers biljettkassa.

13 oktober 15.00
Vilja växa med Embla Dans och teater
En musikalisk dansföreställning som bjuder på lite av varje. Här lär sig barn värdet av att vänta och längta för att sedan blomstra. I föreställningen träffar de galna fåglar och kluriga växare. Föreställningen är 35 minuter och rekommenderas för barn i åldrarna 3-6 år.

20 oktober 13.00 och 15.00
21 oktober 10.30 och 14.00
Under med Nomodaco
Har du en bebis i åldern 4-18 månader? Eller kanske känner du en sådan bebis? Perfekt, för då ska ni spana in den här föreställningen som tar plats i sinnenas rum. Ett rum där kroppar, tyg och ljus dansar. Vuxna och barn upplever tillsammans. Föreställningen är 30 minuter plus 15 minuters lekstund.

30-31 oktober 10.00 och 13.00
Lovföreställning: Tidsfördriv med Kompani Kläng
En föreställning med två musiker och två akrobater. Välkommen till en värld där det mesta handlar om att hitta leken. Det blir bubblande fantasi och överraskningar och akrobater som står på huvudet. Varför? För att hitta den försvunna leken, förstås. För barn 4-9 år. Föreställningar är 35 minuter.

10 november 15.00
OBS! Superviktigt med Minna Krok
Vad kan ni om livets ABC? En kul och viktig dansföreställning både för barn och vuxna. Var på en hund kan man egentligen klappa? Och kan man klappa en kompis? Vet vuxna verkligen allt? Kan man äta chips till middag? Sång, dans och humor för barn i åldrarna 4-8 år. Föreställningen är 40 minuter.

17 november 13.00 och 15.00
Väsen med Teater 23
Hur läskigt är det med ett väsen från en annan värld? När ett barn och ett väsen möts blir båda lite rädda men också nyfikna. En föreställning om förståelse om sådant som är olika men ändå samma. Väsen med Teater 23 bjuder in både barn och vuxna i ett rum som spelar en stor roll för berättelsen. För barn 3-5 år. Föreställningen är 45 minuter plus kortare lekstund i scenografin.

1 december 15.00
Pojken och Stjärnan med Teater Sagohuset
En föreställning på Barbro Lindgrens omtyckta berättelse. I eldslukarens vagn föds ett barn och i cirkushästarnas vagn föds ett föl. Samtidigt tänds två nya stjärnor på natthimlen. Barnet och fölet ska bli bästa vänner. En föreställning med stor portion humor, mysig musik, dans och skådespeleri. För barn 5-8 år. Föreställningen är 45 minuter.

Vad: Söndagsscen
När: 29 september–1 december
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 60 kronor per föreställning

Foto: Ola Kjelbye Design

Lämna en kommentar