Teater med AI i huvudrollen

PS
Paul Svensson

Människa möter maskin i den nyskapande föreställningen SH4DOW. Låter det spännande? Det här är en 3D-produktion, inspirerad av H.C. Andersens saga Skuggan. Missa inte en helt unik scenupplevelse med fri entré.

Ta plats i teatersalen på Dunkers kulturhus när skådespelare och publik interagerar mot en så kallad artificiell intelligens. Det ger oväntade dialoger och föreställningen är inte bara en kulturupplevelse, utan också ett teknologiskt experiment.

Vad innebär det att känna och att vara medveten? Kan en artificiell intelligens, AI, känna känslor genom att skörda en levande persons känslor? Kan en AI bli människa?Den här föreställningen är ett utbyte mellan människa och maskin, en resa in i det digitala medvetandet. Under förställningen kommunicerar skådespelaren och publiken direkt med den artificiella intelligensen som kommer att svara med en mänsklig röst. Inför SH4DOW har den artificiella intelligensen tränats på mänskliga minnen och H.C. Andersens sagor.

Föreställningen har fri entré men du måste ha en biljett för att säkra din plats. Biljetter bokar du online via ticketmaster.se eller till fots i entrén på Dunkers kulturhus.

Sh4dow är en del av kampanjen Låt kulturen visa vägen under H22 City Expo. Läs mer om alla programpunkter på H22 City Expo-webbplatsen. Ta del av kulturen i sociala medier via #h22kultur och #h22culture

Vad: Sh4dow
Var: Teatersalen, Dunkers kulturhus
När: 7–11 juni
Entré: fri entré men du behöver boka plats

Lämna en kommentar