Teater- och boksamtal på stadsbiblioteket

PS
Paul Svensson

Vid två tillfällen i oktober kan du som har läst boken Drottningens juveler samt sett pjäsen som just nu spelas på Helsingborgs stadsteater vara med i ett teater- och boksamtal på Helsingborgs stadsbibliotek. Diskutera med likasinnade och träffa även en av föreställningens dramaturger.

Vet du vilket år som Carl Jonas Love Almqvist släppte boken Drottningens juveler? Vågar du dig på en liten gissning utan att först stämma av med Google? Om du gissade på 1834 har du helt rätt. Och då är förmodligen det här arrangemanget verkligen något för dig. Om du har sett pjäsen som spelas på Lillan på Helsingborgs stadsteater och läst boken, förstås. För det är ett måste för att du ska kunna hänga med i samtalen.

Under drygt en timmes tid diskuteras allt från himmel och jord som har med pjäsen och Carl Jonas Love Almqvists bok att göra. Dela med dig av dina egna åsikter och lyssna när andra deltagare berättar om sina upplevelser med Drottningens juveler. Under båda tillfällen kommer du dessutom att kunna träffa och ställa frågor till en av dramaturgerna som arbetar med teaterföreställningen.

När äger då dessa spännande samtal rum? Det första är söndagen 14 oktober från klockan 14:00 till 15:00. Det andra tillfället är mellan 14:00-15:00 fast två veckor senare, närmare bestämt söndagen 28 oktober. Det kostar inget att vara med på samtalen, men notera att du helst ska ha sett pjäsen samt läst boken för att samtalen ska bli givande.

Vad: Teater- och boksamtal: Drottningens juvelsmycke
När: 14 och 28 oktober, 14:00-15:00
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
Pris: Fri entré för alla. Notera att du helst ska ha sett pjäsen och läst boken för att kunna deltaga i samtalen.

Lämna en kommentar