Tjuvkika på Richard III på Shakespeare Festival med Kulturkortet!

GS
Göran Svensson

Vad vore väl en bal på slottet…? Tja, varför inte gå och kolla läget? Med ditt kulturkort kan du gå och se någon av de tre förpremiärerna av årets stora föreställning Richard III på Kronborgs Slott den 27, 28 eller 30 juli till en väldigt fin rabatt. Du betalar endast 185 danska kronor oberoende av vilken biljettkategori du väljer. Upplagt för dramatisk ”hygge” de luxe på Shakespeares Hamlet-slott i slutet av juli.

Varje år i augusti presenterar HamletScenen Shakespeare Festival med massor av friluftsteater på det vackra Kronborg Slott i Helsingör. I år äger festivalen rum mellan 1 och 23 augusti. Årets föreställning är det klassiska Shakespeare-dramat Richard III. Handlingen kretsar till den ondskefulle kungen Richard III, som mycket väl kan vara den mest onda teaterkaraktär världen har skådat. I huvudrollen ser vi den danske skådespelaren Casper Crump, som bland annat spelat i filmerna The Legend of Tarzan och tv-serien Legends of Tomorrow.
Läs mer om Richard III

Musikteater bryter av all dramatik
17 och 18 augusti blir det Songs of Lear där man får uppleva en värld av subtila energier och rytmer utifrån utvalda scener från föreställningen King Lear. Det beskrivs som att uppleva den musikaliska motsvarigheten till Edvard Munchs Skriet. Songs of Lear är ett forskningsprojekt där musiken blir karaktären, förhållandet och händelserna och framförs av Song of the Goat Theatre, som består av 14 sångare och en musiker. Ensemblen är internationellt prisbelönat och lockar unga artister från hela världen. De är sanna mot Shakespeare, men testar någonting nytt.
Läs mer om Songs of Lear

Lär dig mer om Shakespeare
Är du tidigt ute ges varje afton en extra kostnadsfri introduktion till William Shakespeares liv och som knyter samman hans historier med Kronborg och verket Hamlet, som ju utspelar sig på slottet. Dessa underhållande introduktioner ges av olika internationella Shakespeare-experter som gestaltas av en skådespelare. Dessa introduktioner börjar klockan 19.15 varje kväll.

Rabatt på alla tre för-premiärer
Visst låter det kanon? Och eftersom du är en riktig Kulturtant och har ett kulturkort får du ett specialerbjudande och kan gå och se någon av för-premiärerna av Richard III 27, 28 eller 30 juli för 185 danska kronor, oavsett biljettkategori du väljer. I normalfallet kostar biljetterna mellan 220 och 500 danska kronor, beroende på biljettkategori.

Köp biljetter här

Här kan du läsa mer om HamletScenen och Shakespeare Festival 2019

Om HamletScenen och Shakespeare Festival
Shakespeare Festival är en hyllning till William Shakespeares författarskap och festivalen har blivit en mötesplats för Shakespeareentusiaster från hela världen. Här kan du uppleva spektakulära och originella Shakespearetolkningar under öppen himmel under sommaraftnarna. Föreställningarna är iscensatta och uppförda av några av nutidens mest erkända teaterkonstnärer och sällskap.

Lämna en kommentar