Tok-rabatt på Metropolis Big Band

GS
Göran Svensson
Swing

Nu söndagen den 14 april släpper skånska Metropolis Big Band loss gungande rytmer på Dunkers kulturhus. Söndags-dansa till storbandsjazz och swing. Du med ett Kulturkort får högst svängig rabatt och betalar endast 200 kronor för detta dansanta storbands-swing, så boka genast upp med dansant partner och putsa dansskorna.

Swingen utvecklades under 1930- och 40-talen i USA. Den är dansvänlig tack vare det jämna rytmiska pulserandet. Den har sina rötter i Charleston, Break Away och afrikansk dans. Swingen kallas ibland för big band jazz då den oftast framförs av ett storband eller en orkester.

Framträdande musiker inom swingjazzen var klarinettisterna och storbandsledarna Benny Goodman (kallad ”King of Swing”) och Artie Shaw, pianisten och storbandsledaren Count Basie samt pianisten Duke Ellington. Namnet kommer från engelskans swing som betyder sväng/gung och syftar till groovet i musiken.

Och nu har swingen letat sig hela vägen till Dunkers kulturhus när storbandet Metropolis Big Band bjuder på svängiga låtar som du kan dansa till.

Vad: Metropolis Big Band – storband med swing och dans
Var: Dunkers kulturhus
När: 14 april kl.15:00
Kostar: 350:- ordinarie pris, 200:- med Kulturkort. Använd kulturtant som rabattkod
Läs mer och köp biljett: Metropolis Big Band – storband med swing

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Lämna en kommentar