Tomarps Kungsgård visar konst hela sommaren

PS
Paul Svensson

I sommar visar Tomarps Kungsgård upp konstverk från 12 olika konstnärer i sina tre utställningshallar. Man satsar på ett varierat upplägg och ställer ut allt från akvarell till halm och textil, broderi, keramik och måleri. Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du fri entré hela sommaren och kan njuta av konsten hur många gånger du vill.

Tomarps Kungsgård hittar du i Kvidinge, närmare bestämt på Tommarpsvägen 180. I det ståtliga slottet finns det tre galleri där man visar olika utställningar i sommar samt en permanent utställning om militärhistoria. I utställningen som handlar om militärhistoria ingår en porträttsamling av samtliga regementschefer som bebott kungsgården, ett unikt bibliotek om cirka 3000 band, möbler, ryttarpriser, pokaler och exempel på sidovapen och uniformer.

I det övre galleriet visar man i sommar tre olika utställningar. Fram till och med 27 juni är det akvarell för hela slanten av Björn Bernström i Berndrömskt. Några dagar senare öppnar Stine Berges utställning med mixed media, som visas mellan 3 juli–15 augusti. Gertrud Alfredsson ställer ut sin konst i sommarens sista utställning i det övre galleriet från 21 augusti till och med 25 september.

Gillar du kombination av olika konstformer är det till det nedre galleriet du ska gå i sommar. I skrivande stund visas Hund – keramik och fotografi av Gunilla Sundström och Gabriella Dahlman. Utställningen är på plats till och med 27 juni.
Mellan 3 juli–15 augusti tar Marie-Louise von Schewen (keramik), Tina Weidelt (broderi) och Annika Lundholm-Moberg (illustrationer) över det nedre galleriet.
Perioden 21 augusti–25 september kan du se Ville Johanssons Depressiva Döden, Anne Lena Ingemanssons konst i halm och textil och Jannike Nattvargs måleri och textilarbete.

Då återstår bara ett galleri och det är sädesmagasinet. Micce Rylander avrundar sommaren 2021 med sina målningar. Utställningen har öppet mellan 21 augusti–16 september.

Utöver utställningshallarna finns det även en butik som säljer allt från ljus med friska dofter till handgjorda tvålar och inredningsting. Det finns också ett café i borgen som har en hel del gott på menyn, till exempel kakor, smörgåsar, pajer, bakelser och småkakor och lättare lunchrätter.

Fram till och med 13 juni har Tomarps Kungsgård öppet torsdag-söndag mellan klockan 12.00–17.00. Från och med 14 juni till och med 27 augusti ökar man på med ytterligare en dag och håller öppet torsdag-måndag 12.00–17.00. Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du fri entré till och med 31 augusti.

Vad: Upptäck flera nya konstutställningar i sommar
När: 1 juni–31 augusti
Var: Tomarps Kungsgård, Tommarpsvägen 180 Kvidinge
Pris: Fri entré med Kulturkortet och Kultursommarkortet, ordinarie entré 50 kronor.

Lämna en kommentar