Tornfolk – familjedagar på Kärnan med medeltidstema

JK
Jasmin Kraitiss
Kärnan

Tornfolk på Kärnan är en rad familjedagar under sommaren för de besökare som vill veta lite mer om medeltiden och dess vardag. I ett samarbete med olika historiska sällskap, vart och ett med sitt särskilda fokus, levandegörs tornet för en dag. Med Kulturkortet får du fri entré.

Först ut är Bo Knarrström som är en framstående expert inom krigshistoria. På Knarrströms dag får besökarna möjlighet att se och interagera med historiska föremål. De kan känna på vapen, prova rustningar och få en levande upplevelse av det förflutna där de kan upptäcka och uppskatta krigshistoriens fascinerande värld.

Därefter besöks Kärnan av det historiska sällskapet Pilaföljet som delar med sig av sina kunskaper om medeltida dräktskick, pilbågar och pilmakeri. De bjuder också på en autentisk inblick i livet under medeltiden genom praktiska demonstrationer och levande berättelser.

Familjedagarna avslutas med ett besök från Sebastian Falk, som är en erfaren musiker med bakgrund från Världsmusiklinjen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han berättar om, visar upp och spelar på vevliran, ett fascinerande och unikt musikinstrument med anor från medeltiden i Europa.

Läs mer om Tornfolk på Kärnans webbplats.

Vad: Tornfolk
När: 6 juli – 17 augusti
Var: Kärnan
Pris: ordinarie pris 100 kronor, fri entré med Kulturkortet