Träffa debutantförfattare på Helsingborgs stadsbibliotek

PS
Paul Svensson

Runt 250 författare debuterar varje år på den svenska bokmarknaden. Det betyder att varje år får vi läsare chansen att försvinna bort i 250 olika historier. För att lyfta fram några av debutanterna arrangerar Helsingborgs bibliotek Debutantscen. Det är ett arrangemang där helsingborgarna ges möjlighet att bekanta sig med några av de nya författarna och deras böcker. Första Debutantscen anordnas torsdagen 9 maj på Helsingborgs stadsbibliotek.

Vilken genre föredrar du? Är det deckare? Äventyr? Självbiografier? Dikter? Det finns många olika ämnen och världar att försvinna in i när du reser runt i böckernas fantastiska värld. Två författare med två olika bakgrunder. Två böcker på två olika teman. Torsdagen 9 maj klockan 17:30-19:00 kommer du att kunna träffa Felicia Mulinari och Eric Rosén på Café Birger på Helsingborgs stadsbibliotek. Under kvällen kommer de båda författarna att läsa ur och berätta mer om sina nya böcker.

Felicia Mulinari – Det som inte kan utplånas
Felicia Mulinari skriver dikter och hennes första bok är en diktsamling som heter Det som inte kan utplånas. Det är en historia om olika kollektiva erfarenheter av rasism, förälskelse, våld, kamp och lycka. Fokus ligger på familjen, vänner och de politiska aktivisterna.

Eric Rosén – Jag ångrar av hela mitt hjärta det där som jag kanske gjort
Eric Rosén växte upp med en pappa som var drog- och alkoholmissbrukare. När Eric var tonåring dömdes hans pappa för ett brutalt mord som han inte minns något av. I biografin, Jag ångrar av hela mitt hjärta det där som jag kanske gjort, skildrar han livet av att växa upp i skuggan av ett brott, om missbruk, fängelsestraff och att älska någon som gjort något oförlåtligt.

Debutantscen har fri entré och du behöver inte boka plats på arrangemanget. Kvällens Debutantscen är det första i serien. Besök Debutantscen för att träffa och prata med författarna, få svar på dina frågor om hur det är att skriva och ge ut sin första bok eller för att plocka upp två helt nya böcker.

Vad: Debutantscen
När: 9 maj 17.30-19.00
Var: Helsingborgs stadsbibliotek, Digidel
Pris: Fri entré

Foto: Stefan Tell och Viktor Gårdsäter

Lämna en kommentar