Träffa Kapten Storm och papegojan Diego i Helsingör på sportlovet

HW
Henrik Wilhelmsson

Sportlovet närmar sig! Utbudet av familjeaktiviteter är stort på båda sidorna av sundet. Helgen 23-25 februari bjuder M/S Muséet för Sjöfart i Helsingör på en gratis guidad tur för familjer på svenska. Häng med och träffa Kapten Storm och hans papegoja Diego.

Under turen får man prova på de klassiska sjömansuppgifterna. Lära dig navigera och knyt en knop på sjömansvis. Det bjuds på skeppsskorpor och i slutet av turen får alla matroser en stämpel i sjömansboken som bevis på att man klarat resan.

De guidade turerna ges 23-25 februari klockan 12:00 och 13:30 med start i muséets butik. Anmälan sker på plats. Först-till-kvarn-principen gäller.

Mer som händer på M/S Muséet för Sjöfart

”Jag är en papegoja…” är en fotoutställning för barn. Både historiska fotografier från museets arkiv och nyare fotografier med sjömän och deras mer eller mindre exotiska djur kan ses från den 9 februari.Från den 9 februari till den 18 februari kan du besöka museets djurworkshop, som har utarbetats i samarbete med Öresundsakvariet. Här kan du komma nära skeppens levande djur – både de som är uppe på skeppet och de oinbjudna gästerna i ballasten.Du kan också delta i den stora råttjakten i utställningarna. Svarsformulär och kikare till råttjakten kan lånas i butiken.För kulturkortsinnehavare gäller 50% rabatt på entrén till museet. Barn under 18 år har alltid gratis entré på Muséet för Sjöfart. Läs mer om M/S Muséet för Sjöfart.

Föto: Maria Dønvang