Tre snabba kulturupplevelser i city

PS
Paul Svensson

Tick, tock, tick, tock … klockan tickar. Du ska handla mat, du ska träffa dina vänner och du ska även hinna med ett svettigt träningspass. Hur blir det då med ditt intresse för kultur? Ja, det är inte helt lätt att få tiden att räcka till alla gånger. För att stilla ditt värsta kulturbehov tipsar vi här om tre snabba kulturupplevelser i city som får kulturpulsen att öka.

Terrasstrapporna
Mitt i city hittar du de ståtliga terrasstrapporna som leder från Stortorget och hela vägen upp till Slottshagsparken. Trapporna byggdes mellan åren 1899–1903, vilket även gör det här till en historisk upplevelse. Terrasstrapporna har öppet dygnet runt och lämpar sig väl både till ett rappt träningspass upp och ner som en historisk promenad med kullerstenscharm. Här finns dessutom flera fina utkikspunkter och bra platser för att knäppa den där perfekta bilden över Helsingborg. Andas in, andas ut och njut en stund bara för dig själv innan du måste kila vidare.

Helsingborgs mest populära granitkaniner
De är inte bara söta, de är också otroligt bra på att placera leenden i ansikten på alla som tar sig en liten stund för att hälsa på dem. Vi pratar förstås om Marianne Lindberg De Geers supergulliga granitkaniner utanför Dunkers kulturhus huvudentré. De små rackarna är alltid lika glada och hälsar dig välkommen oavsett om klockan är lunch eller börjar närma sig spöktimmen. Behöver du prata av dig lånar kaninerna gärna dig ett öra eller två och de ställer alltid upp för en bild.

Tegelsmek vid Kärnan
Passa på att återhämta dig en stund och njut av en historisk kulturupplevelse i Slottshagsparken. För att ta steget upp genom historien i Kärnan behöver du lösa entré eller vifta med Kulturkortet, men det kostar inget att bara smyga förbi utanför och njuta av Helsingborgs mest ikoniska byggnad. Har du ett par minuter över rekommenderar vi dig att slå dig ner i gräset med ryggen mot det resliga tornet. Fem minuter tegelsmek vid Kärnan och ditt kulturhjärta är så gott som nytt igen.

Lämna en kommentar