Trettondagskonsert med galastämning

PS
Paul Svensson

Efter alldeles för mycket tomtegröt och fyrverkerier i december väntar långa januari. Gör årets första månad lite festligare med trettondagskonsert på Helsingborgs konserthus. Årets solist är den prisade sopranen Kerstin Avemo som uppträder tillsammans Helsingborgs Symfoniorkester och dirigent Maxime Pascal. Kvällens presentatör är Sixten Nordström, känd från Sveriges television. Med Kulturkortet får du fin rabatt på en av årets första konserter.

I januari kan det behövas lite festligheter för att orka med årets längsta månad. Som tur är bjuder Helsingborgs konserthus in till trettondagskonsert med galastämning och en orkester i högform. Temat för i år är Wien och Paris, där Helsingborgs Symfoniorkester och sopranen Kerstin Avemo inleder det musikaliska året med musik ur Bizets Carmen, Hoffmans äventyr av Offenbach, Strauss-valser, ouvertyren till Läderlappen, Frühlingsstimmen och mycket, mycket mer.

Kerstin Avemo kommer till Helsingborg
Känner du inte till Kerstin Avemo sedan tidigare kan det vara bra att känna till att hon är the real deal. Faktum är att hon är en av Sveriges mest firade sopraner och att hon har sjungit på operahus runtom hela världen. I Danmark har hon till och med fått kunglig medalj för sina framstående konstnärliga insatser som operasångerska.

Två konserter på samma dag
Skulle du vara upptagen på antingen eftermiddagen eller kvällen behöver du inte oroa dig för att missa konserten. Trettondagskonserten arrangeras nämligen vid två tillfällen fredag 6 januari. Den första konserten är klockan 15.00 och den andra är klockan 18.30.
Biljetter köper du via Helsingborgs konserthus webbplats. Ordinarie pris är 420 kronor. För dig med Kulturkortet betalar du endast 357 kronor för en helkväll med festligheter. Barn och unga till och med 18 år betalar endast 85 kronor per biljett och för ungdomar 19–25 år samt för studerande kostar det 110 kronor.

Köp biljett

Vad: en av årets första konserter
När: 6 januari 15.00 och 18.30
Var: Helsingborgs konserthus
Entré: ordinarie pris är 420 kronor, 357 kronor med Kulturkortet

Foto: Mats Bäcker