Triss i författarsamtal på biblioteket

PS
Paul Svensson
Janette

Helsingborgs bibliotek arrangerar författarsamtal där både etablerade och debuterade författare får komma till tals. Mellan 13–19 april blir det triss i samtal när Jonas Jonasson och Thomas Öberg från Bob Hund, Jannete Hentati och Jan Gradvall gästar Helsingborgs stadsbibliotek för att prata om bokstäver, korv, kärlek och en glammig förlust vid Waterloo. Det är fri entré.

13 april 14.00–15.00
Först ut i de tre samtalen är Jonas Jonasson och Thomas Öberg från bandet Bob Hund. Indierockbandet har levererat musik sedan början av 1990-talet. Bandet har vid flera tillfällen kallats Sveriges bästa liveband. Till biblioteket kommer man framför allt för att prata om boken Bob Hund: Nybörjartur livet ut men också för att snacka musik i allmänhet och lite om korv.
Samtalet leds av Alex Bergdahl.
Plats: Café Birger

18 april 17.30–18.30
Fem dagar senare är det dags för aprils andra författarsamtal när Jannete Hentati kommer på besök för att prata om boken Älven i mig. Det är en fängslande berättelse om tid, liv och kärlek och historia, utveckling och exploatering i norra Sverige.
Samtalet arrangeras tillsammans med ABF.
Plats: Hörsalen.

19 april 17.30–19.00
I aprils tredje författarsamtal blir det ännu mer musik när Jan Gradvall gästar stadsbiblioteket för att samtala om sin nya bok, Vemod undercover – boken om ABBA. Boken har mottagit fin kritik och beskrivs bland annat som ytterst levande, konst i egen rätt och en musikalisk uppfostran.
Jan är en av Sveriges ledande musikjournalister. Samtalet leds av Nina Pascoal.
Innan samtalet arrangerar biblioteket också 30 minuter förfest med quiz på temat ABBA. Detta börjar klockan 17.00.
Plats: Café Birger

Vad: triss i författarsamtal
När: 13 april 14.00–15.00, 18 april 17.30–18.30 och 19 april 17.30–19.00.
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
Entré: fri entré

Foto: Mattias Edwall