Trolldeg, landskapsmåleri och allsång

PS
Paul Svensson

Workshop tillsammans är ett nytt digitalt koncept på Dunkers kulturhus som riktar sig till alla. Under våren och sommaren arrangeras tre olika workshops på lika många teman. Den första handlar om att skapa med trolldeg och i sommar bjuder man även in till digital workshop i landskapsmålning och allsång. Det är gratis att vara med och man behöver inte ha några särskilda förkunskaper.

Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Och man är aldrig för ung för att inte uppskatta en rolig workshop när den dyker upp i datorn. I vår och sommar kan både små och stora utforska, lära sig något nytt, skapa och ha roligt tillsammans i Dunkers kulturhus digitala workshops.

24 maj 14.00
Trolldeg 2.0
För barn, barnbarn, glada grannar eller för dig med barnasinnet intakt. I den första workshopen i serien lär Helsingborgs kulturskolas designpedagog Kristina Schultz ut hur ni kan släppa lös er inre kreativitet. Trolldegen skapas med hushållsingredienser som de flesta har hemma i sitt eget skafferi. Workshopen består av ett förinspelat filmklipp och kommer att finnas tillgängligt i Dunkers kulturhus digitala kanaler från och med måndag 24 maj klockan 14.00. Filmklippet kommer att finns tillgängligt online under hela dagen.

15 juni 14.00
Landskapsmåleri med Carl Nordahl
Om du hör till dem som gillar att måla och är lite nyfiken på det här med landskapsmåleri kan den här workshopen vara en smart väg in i naturkonstens kula. Carl Nordahl lär ut olika tekniker och berättar mer om vad som är bra att tänka på för att bli bättre på att måla landskap av olika slag.

21 augusti 14.00
Allsång på temat Ikoner
Lördag 19 juni öppnar utställningen Ikoner på Dunkers kulturhus. Den handlar om några av våra största musikikoner genom tiderna och visar fotografier av Larsåke Thuresson som han tog från början av 1960-talet och fram till mitten av 1970-talet. I workshopen blir det digital allsång på några av ikonernas mest (och kanske även minst) populära låtar. Vem vet, kanske blir det något från ABBA, ett par låtar från The Beatles och ett par härliga överraskningar.

dunkerskulturhus.se kan du läsa mer om konceptet Workshops tillsammans och planera vilken eller vilka workshops som du vill vara med på. Det är gratis att deltaga i Dunkers kulturhus digitala workshops i Workshops tillsammans.

Vad: Workshop tillsammans
När: 24 maj, 15 juni och 21 augusti 14.00
Var: dunkerskulturhus.se
Pris: Gratis för alla

Lämna en kommentar