Två man om en änka är Eva Rydbergs grand finale

LL
Louise Lund

I sommar är det dags för Eva Rydberg att säga tack och hej till scenen på Fredriksdalsteatern. Hennes 28:e och sista säsong avslutas med en festlig version av Nils Poppes klassiska sommarkomedi Två man om en änka. Det utlovas skratt, sång, dans, kärlek och intriger. Du som har Kulturkortet får 100 kronor rabatt på biljetten.

Två man om en änka är från början en tysk farsoperett och hade urpremiär 1914. Succén var snabbt ett faktum och redan ett år senare kom den till både Danmark och Sverige. År 1983 återupptäcktes Två man om en änka av Nils Poppe som förvandlade operetten till en skånsk komediföreställning. I sommar är det dags för pjäsen att inta scenen igen när Eva Rydberg gör sin sista säsong som teaterdirektör.

Pjäsen utspelar sig år 1923 på Fredriksdals Herrgård där den glada änkan Julia Sjölin huserar (Eva Rydberg). När pjäsen inleds är det bröllopsdags för änkans dotter Ofelia (Mia Poppe) och löjtnant Rosencrona (Robert Rydberg). I ensemblen ser vi även Per Andersson som spelar malajen Emil, Birgitta Rydberg som den danska varietéartisten Else Bom Hansen, Sofie Lindberg som husan Rut, Kalle Rydberg som Gösta samt Anders Aldgård som överste Ström. Förvänta dig en underhållande komedikarusell med både skratt, kärlek och intriger.

Med Kulturkortet får du 100 kronor rabatt på ordinarie biljettpris till föreställningen. Rabatten gäller under perioden 16 juni–20 augusti 2023. För att få rabatten måste du boka biljett på plats i entrén på Fredriksdal eller Dunkers kulturhus. Biljetter till ordinarie pris säljs också på online via evarydberg.se.

När: 16 juni–20 augusti
Var: Fredriksdalsteatern på Fredriksdals museer och trädgårdar
Pris: ordinarie pris 495 kronor, 395 kronor med Kulturkortet, 285 kronor för barn och unga upp till 16 år på bokningsdagen