Två rabatterade gig med jazz i Helsingborg

GS
Göran Svensson

Jazz i Helsingborg är ett välprövat koncept. Och jazz med Kulturkortet är också ett välprövat och uppskattat koncept. Nu får du med ett kulturkort möjlighet att gå på två spännande – och rabatterade – gig i höst och vinter: Lisa Grotherus på The Tivoli 27 oktober och Bobo Stenson Trio på Dunkers kulturhus 1 december.

– Vi har bokat in två spännande akter i olika stil, säger Johan Winér från Jazz i Helsingborg. Först ut är Lisa Grotherus som spelar jazz med inslag av folkmusik. Med sig har hon den kända accordeon-spelaren Lisa Långbacka. Sedan har vi vår avslutning med Bobo Stenson trio, han är som bekant en välkänd jazzpianist som fått många utmärkelser genom åren, senast Gyllene skivan 2018.

Om Lisa Grotherus
Lisa Grotherus är klarinettist och kompositör. Hon skriver musik för radio, film och teater samt för egna band. Lisas huvudinstrument är klarinett och basklarinett, hon spelar även tenorsax och sjunger. Med bakgrund inom jazz, folk och improvisationsmusik rör hon sig utan skarvar mellan olika genrer och är verksam i flera svenska och europeiska band. Hon arbetar ofta genreöverskridande och med olika konstformer, dansare, konstnärer och poeter på scener som Dramaten, Stockholm stadsteater och Scenkonst Sörmland där hon jobbat med flera produktioner som kapellmästare, musiker och även haft biroller.
Vid sidan om musiken föreläser Lisa om jämställdhet och normkritik i musiklivet samt om härskartekniker och strategier för att bemöta och förebygga dem. Hon är aktivist, pedagog och har suttit i flera styrelser som till exempel IMPRA som arbetar för en mer jämställd jazzscen. Lisa har även en kandidatexamen i Internationella Relationer och flera års erfarenhet av internationellt arbete bland annat i Liberia och Palestina.

Om Bobo Stenson Trio
1969 spelade Bobo Stenson in sin första trioskiva, då i Paris och under basisten Red Mitchells namn och med Rune Carlsson vid trummorna. Detta var inledningen på en omfattande och mycket framgångsrik triohistoria där flera kända namn funnits med, Palle Danielsson, Arild Andersen, Jon och Terje Rypdal för att nämna några. Han har även spelat i Charles Lloyds Quartet där hans företrädare på pianopallen var Keith Jarrett. Genom åren har han blivit en av våra mest kända internationella jazzmusiker. Med sin nuvarande trio släpptes skivan ”Contra La Indecisión” 2018 som belönades med Gyllene Skivan, ett pris han fått tre gånger tidigare kantat med flera andra utmärkelser. På scen denna kväll är Bobo Stenson på piano, Anders Jormin på kontrabas och Jon Fält på trummor

Lisa Grotherus
Konserten är på The tivoli 27 oktober 2019
Kulturkortsinnehavare får köpa en biljett/person med 50 kronor rabatt, 150 kronor istället för ordinarie pris om 200 kronor. Du köper biljett via Jazz i Helsingborgs webbplats eller The Tivolis.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Bobo Stenson Trio
Konserten är på Dunkers kulturhus 1 december 2019
Kulturkortsinnehavare får köpa en biljett/person med 50 kronors rabatt, 200 kronor istället för ordinarie pris om 250 kronor. Du köper biljett på Dunkers kulturhus eller webb.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Lämna en kommentar