Två till priset av en på Louisiana

PS
Paul Svensson
Louisiana

Kultursommaren 2024 blev precis ännu hetare. Från och med 1 juni kan du med Kulturkortet ta med en vän till Louisiana i Danmark och endast betala entré för en person vid besöket. Erbjudandet gäller från och med 1 juni till och med 21 augusti.

Få är väl de konsthallar som kan mäta sig med Louisiana. Här smälter konst, arkitektur och natur samman i ett. Konstmuseet hör till ett av de vackraste i världen och huserar årligen flera stora utställningar utöver sin egen omfattande konstsamling.

Aktuellt på Louisiana just nu är Roni Horn, Chaim Soutine, Bourgeois x Giacometti, Kentridge – The Refusal of Time och skulpturer från Louisianas egen samling. På midsommarafton öppnar man också sommarens stora utställning, Franz Gertsch. Här visar man blandande hantverk och gigantiska tavlor av den schweiziske konstnären som gjort sig känd för sin extrema realism.

Har du inte varit på Louisiana tidigare är det hög tid nu. För det är på sommaren som Louisiana verkligen levererar som bäst och havet och trädgården skapar en nästintill magisk upplevelse. Här njuter du både av naturens och Louisianas konst på samma gång. På plats finns det också en stor restaurang samt en välsorterad butik med allt från schysta designprylar och böcker till utställningsaffischer, kläder och smycken.

Erbjudandet gäller mellan 1 juni–21 augusti. För att ta del av erbjudandet måste du ha ett giltigt Kulturkort. Visa Kulturkortet på plats på Louisiana i Danmark för att få två till priset av en på entrén. Louisiana har öppet tisdag–fredag 11.00–22.00 samt lördag–söndag 11.00–18.00. Louisiana tar du dig lättast till via färjan mellan Helsingborg och Helsingör. Ta sedan tåget från Helsingör station och hoppa av i Humlebaek.

Vad: konst för alla
När: 1 juni–21 augusti 2024
Var: Louisiana i Danmark
Erbjudande: två för en på entrén till Louisiana

Foto: Louisiana Museum of Modern Art / Kim Hansen