Två unga kompositörer intar Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Isak Persson och Neo Korths är två unga kompositörer som skriver klassisk musik. Tack vare kulturstudion Spektra och med bidrag från kulturnämnden i Helsingborg kommer de att få sina nyskrivna verk uruppförda på Dunkers kulturhus tisdag 9 augusti av Vindla stråkkvartett. Det är fri entré till konserten.

Steget från dröm till verklighet kan vara närmare än du tror. I alla fall om du frågar de skånska musikerna Isak Persson och Neo Korths. De är båda talangfulla kompositörer med musiken som främsta intresse. Möjligheten att få sina verk uruppförda på Dunkers kulturhus har de fått via kulturstudion Spektra, som hjälper unga att förverkliga sina idéer och visioner, samt från det ekonomiska bidraget En snabb slant. Spektra har gjort det möjligt för kompositörerna att använda konsertsalen på Dunkers kulturhus och med det ekonomiska stödet från kulturnämnden i Helsingborg har Isak och Neo hyrt in den professionella stråkkvartetten Vindla.

Trots att både Isak och Neo endast är 19 år har de redan skrivit en stor mängd musik och fått musiken uppförd av olika ensembler. Båda har studerat musik på gymnasiet. I början av 2022 tilldelades Neo Korths Elsa & Hellertz Anderssons stipendium för fortsatta musikaliska studier och Isak Persson ska påbörja en treårig kompositionsutbildning på Det Kungliga Danska Musikkonservatoriet under hösten.

Biljetter till konserten är gratis och hämtas i entrén på Dunkers kulturhus. Konserten hålls i konsertsalen tisdag 9 augusti klockan 18.00.

Vad: klassisk musik av unga kompositörer
När: 9 augusti 18.00
Var: Dunkers kulturhus, konsertsalen
Entré: fri entré

Lämna en kommentar