Unga konstnärer tar plats i ny utställning

PS
Paul Svensson

Det finns många begåvade unga kreatörer och konstnärer där ute. Nu ger Spektra och Dunkers kulturhus dem en publik plats att visa sin konst på i den nya utställningen Öppna konstnärskapet. Utställningen visas på Dunkers kulturhus mellan 23 november 2023–4 februari 2024.

Som ung konstnär kan det vara svårt att komma in i de större utställningshallarna med sin konst. Det vill Spektra och Dunkers kulturhus råda bot på med utställningen Öppna konstnärskapet. Det är en stor samlingsutställning där de medverkande konstnärerna är mellan 15–25 år. För många är det första gången de får chansen att ställa ut sin konst i det publika rummet.

Totalt medverkar 83 unga konstnärer och antalet verk är över 140. I utställningshallen kommer man bland annat att visa målningar, skulpturer, textverk, digital konst och keramik. Den stora variationen gör utställningen än mer aktuell och intressant för såväl utställarna som besökarna. Från Spektras och Dunkers kulturhus sida är målet att uppmuntra allt fler unga kreatörer och konstnärer och ge plats åt deras skapande samtidigt som man tar vara på deras framåtanda.

Öppna konstnärskapet visas på entréplan i kulturhuset och invigs med en vernissagekväll torsdag 23 november klockan 18.00-20.00. Den här kvällen delar även en jury ut ett speciellt pris till elva av de medverkande konstnärerna. Priset består av att deras verk kommer att visas i en särskild sektion i utställningshallen.

Utställningen är producerad av Spektra, Dunkers kulturhus kulturstudio för unga och vuxna.

Vad: Öresundsregionens stora samlingsutställning för unga konstnärer
När: 23 november 2023–4 februari 2024
Var: Dunkers kulturhus, entréplan
Entré: fri entré