Unga symfonitalanger tar plats på scenen

MR
Mikael Rudesjö

Öresunds Unga Symfoniker ger sin första konsert på Dunkers kulturhus 24 mars. Det bjuds på kända tongångar från bland annat Schuberts Symfoni nr. 8, Dvoraks Symfoni nr. 9 och Finlandia av J. Sibelius. Så spetsa öronen och ta del av framtidens musiker redan nu.

Dirigent är Morten Ryelund som fick sin professionella dirigentdebut med Sønderjyllands Symfoniorkester 1996. Sedan dess har han arbetat med talrika orkestrar och ensembler. Han har en lång och omfattande erfarenhet av att arbeta med unga musiker och har igenom hela sin karriär varit initiativtagare till en rad ensembler och orkestrar.

Öresunds Unga Symfoniker är en högskoleförberedande orkester för målmedvetna, unga musiker som drivs av Malmö Nya Musikkonservatorium. De debuterade på scen i augusti 2020. Med professionella dirigenter och entusiastiska handledare från Malmö SymfoniOrkester får unga musiker möjligheten att utveckla sina musikaliska talanger. Orkestern har sitt säte i Malmö men har hela Öresundsregionen som upptagningsområde.

Konsert: Torsdag 24 mars klockan 19:00

Entré: 150 kronor, 120 kronor pensionär/student, 100 kronor barn upp till 15 år. Biljetter i Dunkers kulturhus entré eller via Ticketmaster. Fri entré för elever och personal på estetprogram, kulturskolor, folkhögskolor samt musikhögskolor.

Plats: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Arrangör: Öresunds Unga Symfoniker

Lämna en kommentar