Upplev en bit svensk musikhistoria

Fideli Österström

I år firar den hyllade musikduon Adolphson och Falk 50 år. Den 28 september är det äntligen Helsingborgs tur att få uppleva såväl gamla godingar som nytt material från duon då de intar Dunkers konsertsal som en del av årets jubileumsturné.

50 år och still going strong med ett helt nytt album och turné under 2018. I höst kan du uppleva en musikalisk tidsresa med en av Sveriges mest populära duos genom tiderna. Jubileumskonserten bjuder på både favoriter från förr men även på helt nytt material från det kommande albumet 50. Det blir således en hel del nytt men även en tillbakablick då Adolphson och Falk har grävt i sin musikskatt för att bjuda sina fans på det bästa genom åren. Under kvällen utlovas både historier och oförglömliga hits som ”Mer jul”, syntsingeln ”Blinkar blå” och ”Ljuset på min väg” för att bara nämna några.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen som låtskrivare åt Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Under början av följande årtionde levde, verkade och bodde Greg FitzPatrick tillsammans med duon i studion. Ett koncept som mynnade ut i att några av Sveriges första och största synthits producerades. Det stora genombrottet kom dock genom 80-talssatsningarna Eldorado och Metropol på Sveriges Radio. Vem minns inte Metropolsignaturen som spelades varje fredag och som sedermera fick namnet helgmålsringningen?

Passa på att göra en musikalisk tidsresa som spänner över ett halvt sekel. Konserten ingår i Dunkers Big 5 och med Kulturkortet har du finfin rabatt på hela 55 kronor per konsert.

Vad: Adolphson & Falk 50 år
När: 28 september
Var: Konsertsalen på Dunkers kulturhus
Pris: 350 kronor, 295 kronor med Kulturkortet, 200 kronor som student. Köp biljett direkt via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral i entrén.

Lämna en kommentar