Upptäck Fredriksdal på stan

HW
Henrik Wilhelmsson

Gå en tur genom historien på egen hand. Upptäck tio Helsingborgsplatser med koppling till stadskvarteret på Fredriksdal. Bland annat får du veta var stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början. Skyltarna är på plats från den 17 mars och året ut.

För att du ska att hitta till de olika platserna använder du en karta och följer de numrerade angivelserna. De är utplacerade på stan och sitter där stadskvarterets byggnader och interiörer låg från början. Tio olika platser. Tio historiska upplevelser. Vilken plats ska du ta först? Vilken du vill!

Karta som pdf att ta med ut på stan.

Om du får mersmak av historien är du välkommen att besöka oss på Fredriksdal. Här kan du utforska stadskvarterets byggnader och interiörer, utställningar och ta del av ännu fler spännande berättelser om Helsingborg.

Läs mer om Upptäck Fredriksdal på stan.

Projektet genomförs i ett samarbete med dagens entreprenörer och organisationer som bedriver verksamhet på de platser som ingår i rundan.

Inår i firandet av Fredriksdal 100 år. Under hela året kommer Fredriksdal att hyllas med nya odlingar, lekmiljöer och utställningar, spännande program och aktiviteter.