Upptäck tidens skatter

Fideli Österström

Kulturmagasinet uppe på Fredriksdal är en skattkista bestående av flera valv som i sin tur innehåller flera tio tusentals föremål från en svunnen tid. Föremål som berättar en historia och som hjälper oss att förstå både dåtid och nutid. I november har Kulturmagasinet Öppet hus och då får du chansen att botanisera bland såväl modehistoriska objekt som inredningsdetaljer och konstverk.

Ja, på Kulturmagasinet kan du hitta både det ena och det andra. Det är där staden bevarar sådant som man anser har ett värde för framtiden och som hjälper till att skapa förståelse för den tid föremålet är ifrån. Man bevarar således ting för att kommande generationer ska få ta del av Helsingborgs historia men också för att vi ska få förståelse för vår samtid. Förutom att Kulturmagasinet har en egen utställning, lånar man även ut föremål till utställningar på Dunkers kulturhus men också till andra verksamheter i Sverige.

Söndagen 17 november är det som sagt öppet hus och då får du chansen att kika på skor, cyklar, lampor och massor av andra spännande föremål genom guidade visningar. Ta tillfället i akt och upptäck Helsingborgs historia under marken uppe på Fredriksdal. Det kommer även finnas familjevisningar så ta med dig barnen och barnbarnen som kommer att tycka det är minst lika spännande som dig. Om inte annat kommer dem att trivas i pysselhörnan. Förutom guidade visningar erbjuder Kulturmagasinet föreläsningar med olika teman, möten med byggantikvarier och konservatorer men du kan också lära dig att söka i museets databas och mycket mer.

Det blir en dag fylld av aktiviteter och historier med andra ord.

Vad: Öppet hus i Kulturmagasinet
När: 17 november 10.00-16.00
Var: Kulturmagasinet uppe på Fredriksdal
Pris: Fri entré

Lämna en kommentar