Urpremiär för nyskrivet relationsdrama

PS
Paul Svensson

Att skiljas är namnet på ett nyskrivet relationsdrama som går upp på Helsingborgs stadsteater 11 februari 2023. Föreställningen beskrivs som en rapp, rolig och smärtsam historia med hög igenkännandefaktor för alla som någon gång har levt i, eller längtat, efter en kärleksrelation. Med Kulturkortet får du fin rabatt på biljettpriset.

Det kanske kan tyckas lite märkligt att en pjäs som heter Att skiljas beskrivs som rolig och rapp. Men det är precis de orden som Helsingborgs stadsteater själva använder om det här dramat skrivet av Mia Törnqvist. Och det är väl det som är tjusningen i kärleken, att den ena stunden kan vara alldeles underbart fin för att stunden senare kasta ner ens känslor i det djupaste av mörka hål (på samma dag).

Historien utspelar sig i Arild där Karin och Richard ska fira midsommar i familjens hus tillsammans med barn, barnbarn och en väninna. Men självklart går inget som det är tänkt och snart byts lustig groddans och nubbe ut mot anklagelser och tvivel när Karin hittar ett kärleksfullt mejl från en annan kvinna i sin makes dator. Verkligheten går i kras och kärleken vänds upp och ner när det visar sig att alla är så uppfyllda av sina egna behov att de bara ser sig själva.

Pjäsen är skriven av Mia Törnqvist och för regin står Lena Mossegård. I rollerna ser vi Birte Heribertson, Cecilia Borssén, Fredrik Dolk, Hanna Carlsson och Per Graffman.

Med Kulturkortet betalar du endast 225 kronor för en biljett, ordinarie pris är 295 kronor. Föreställningen är två timmar och 30 minuter lång. Biljetter köper du på Helsingborgs stadsteaters webbplats.
Att skiljas spelas på Lillan på Helsingborgs stadsteatern från 11 februari till och med 18 mars.

Köp biljett

Vad: rappt om att gå skilda vägar
När: 11 februari–18 mars
Var: Helsingborgs stadsteater
Entré: ordinarie pris är 295 kronor, 225 kronor med Kulturkortet

Foto: Mattias Berglund