Utflyttningsfest med pizza och guidade turer

PS
Paul Svensson

Vad gör du måndag 10 april? Har du ett par timmar över ska du inte missa Dunkers kulturhus utflyttningsfest i utställningen På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar. På agendan står allt från gratis pizza och teater till guidade turer och frågestund med personal från Helsingborg museum.

Utställningen På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar stänger ner för alltid. Men fäll inga tårar, för redan under sommaren 2024 öppnar en ny lokalhistorisk utställning på Dunkers kulturhus. För att fira de framgångsrika åren bjuder man nu in till utflyttningsfest. Allt är gratis och programmet är proppfullt med festliga inslag.

12.15–13.00
Utflyttningspizza med dryck. Serveras så länge lagret räcket, först till kvarn.
Dunkers kulturhus foajén.

12.30–13.00
Guidning i utställningen På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar.

13.00–14.00
Arkeologiska spår
Guidning i På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar med professor Kristina. Jennbert från Lunds universitet.

13.30–14.00
Guidning i utställningen På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar.

14.00–15.00
Teater
Ett stilla liv – en föreställning om tingen
En rofylld och lugnare timme i utställningen. Vi stänger av ljudet, drar ned på tempot och bjuder på en meditativ föreställning om tingens betydelse i vår egen livshistoria.

15.30–16.00
Guidning i utställningen På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar.

16.00–17.00
Vad kan skeletten berätta? Möt helsingborgare från förr.
Guidning i På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar med osteolog Caroline Ahlström Arcini från Arkeologerna i Lund.

16.30–17.00
Guidning i På gränsen – Helsingborgs historia.

Till den här festen behöver du varken frack eller långklänning för att vara med. Men tag gärna med dig ett härligt humör och din bästa festkänsla.

Vad: utflyttningsfest
När: 10 april 12.15–17.00
Var: Dunkers kulturhus
Entré: fri entré för alla