Utforska ditt inre via konsten

PS
Paul Svensson
soulskiva

Konst är inte bara för att betrakta. Under sensommaren bjuder Dunkers kulturhus in till en något annorlunda konstupplevelse där du får chansen att utforska ditt inre. I programserien Art & soul undersöker man om konsten kan fungera som en kanal in i det undermedvetna via intuitivt skrivande, tarot samt chakra, healing och måleri.

Kroppsnärvaro och intuitivt skrivande
Det första tillfället är 31 juli och handlar om kroppsnärvaro och intuitivt skrivande tillsammans med konstpedagogen Gabriella Pettersson. I den här workshopen får du först prova på enklare skrivövningar för att sedan sätta dessa på prov i utställningen Cut the cake. Utforska dina kreativa impulser i Arvida Byströms bildvärld som är fylld av nakenhet, surrealism, rosetter och stilettklackar.
Biljett köper du via ticketmaster.se.

Symbolernas läkande konst med tarot som verktyg
Månaden senare är det dags igen när tarotläsaren Hanna Turi kommer på besök 26 augusti. Med hjälp av kortens magi ser ni om ni kan hitta en kanal in i ditt undermedvetna. Låt korten avslöja vilka hemligheter som kan tänkas vänta på dig. Efter kortläsningen får du spontant välja ut ett konstverk i utställningen och tillsammans med en konstpedagog från Dunkers kulturhus utforskar ni sedan verkets betydelse för dig.
Biljett köper du via ticketmaster.se.

Chakra, healing och måleri
Har du någonsin funderat på vad som finns där på insidan i ditt sinne? Kom i kontakt med dig själv via konsten tillsammans med Therese Jarmo. Onsdag 25 september står chakra, healing och måleri i fokus. Therese visar hur du utforskar din energikropp genom meditation för att sedan visualisera den med måleri. Workshopen avrundas med mjuk healing för att fylla på med ny energi som i sin tur släpper loss inre blockeringar.
Biljett köper du via ticketmaster.se.

Ordinarie biljett kostar 195 kronor. Med Kulturkortet får du fin rabatt och betalar endast 165 kronor per tillfälle. Vill du ta del av samtliga tre blir det ännu mer rabatt och då kostar det 450 kronor. Biljetter köper du online via ticketmaster.se eller på plats i entrén på Dunkers kulturhus.

Vad: Art & soul
När: 31 juli, 28 augusti och 25 september 17.00–19.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: ordinarie pris 195 kronor, med Kulturkortet 165 kronor