Utforska tejpkonst på Dunkers kulturhus i november

PS
Paul Svensson
Tapeweek

Sedan 2021 har tejpkonsten fastnat på Dunkers kulturhus och är nu en årlig festival i Helsingborg under namnet Tape Week. Festivalen riktar sig till alla i familjen och arrangeras mellan 5–9 november. Årets tema är framtiden och man tar även hjälp av artificiell intelligens för att visa vägen i delar av skapandeprocessen. Det är fri entré.

Konstformen startade ursprungligen i Tyskland på 1960-talet. Den är uppskattad för sin enkelhet och för att den passar såväl barn som vuxna. Allt som behövs är ett par rullar självhäftande tejp. Och gärna i olika färger för att variera tejpandet och skapandet. Tejpkonsten har inga regler och under Tape Week uppmanar Dunkers kulturhus alla i familjen att vara med.

Konstupplevelser och AI
Veckan kommer att fyllas av aktiviteter, workshops och konstupplevelser som klättrar och tar över väggarna på kulturhuset. Etablerade tape art-konstnärer kommer att finnas på plats för att skapa tillsammans med besökarna. I år låter man också den artificiella intelligensen ta plats under festivalen. Kan vi lära oss något nytt från den?

Ett festival för hela familjen
Tape Week tar över Dunkers kulturhus 5–9 november. Festivalens program riktar sig till alla åldrar, familjer och personer som vill skapa sina egna konstverk med tejp. Fri entré.

Vad: Tape Week
När: 5–9 november
Var: Dunkers kulturhus
Entré: fri entré