Utställningen Connecting the Dots summerar BOOSTHBG 10 år

GS
Göran Svensson

En av Sveriges viktigaste aktörer för talangutveckling inom film och nya format fyller tio år. BoostHbg har stöttat otaliga kreatörer och projekt sedan starten 2009 och i år firas detta med en hyllningsutställning på Dunkers kulturhus mellan 24 maj och 18 augusti 2019. Besökaren får ta del av tio år av kreativitet och även prova på virtual reality och andra typer av innovativt berättande.

Connecting the Dots. Vad betyder det? Namnet och temat för utställningen handlar om hur BoostHbg har knutit samman och skapat betydelsefulla kontakter mellan kreatörer och industrier, teknologier och berättelser under tio år. Detta firas med en utställning som både ska inspirera besökaren att skapa själv samt visa vilka möjligheter och idéer som genomförts tack vare BoostHbg.

– Utställningen handlar dels om kreatörerna som har fått stöd av BoostHbg och dels om projekten som skapats av kreatörerna. Connecting the Dots låter besökaren utforska ett urval av alla de berättelserna som skapats och de olika formaten som kreatörerna använder sig utav. Det kommer även finnas möjlighet att prova på virtual reality och andra typer av projekt vid olika pop up-event under utställningsperioden. Berättelser som inte hade varit möjliga om det inte vore för de kreativa kreatörerna. För det är kreatörerna som har lyft och än i dag lyfter verksamheten som är BoostHbg, säger jubileumsgeneralen Hillevi Gustafson på BoostHbg.

Connecting the Dots om BoostHbg:s tio första år visas i 81 m2 på entréplan mellan 24 maj och 18 augusti. Eftersom den visas i på entréplan är det fritt inträde.
Vernissagen äger rum torsdagen den 23 maj mellan klockan 16:00 och 18:00. Performance-konstnären och boostade kreatören EMIE är på plats med ett av hennes medskapande verk på temat asexualitet.
Den 25/5 även gästas utställningen av en kreatör, Helsingborgaren Conny Palmkvist, som samlar in berättelser för projektet Alla Har en Storys, så har du en god historia, sök upp honom där och då.

Om BoostHbg
BoostHbg är ett regionalt resurscenter och en katalysator för innovation inom film och digital media och riktar sig till filmskapare, utvecklare och berättare i Skåne. Fokusområdena är:
* Stöd till utvecklingsarbete inom nya berättarformer och nya sätt att nå publik
* Utbildning av kreatörer och producenter inom både traditionella medier och nya berättarformat.
* Uppbyggnad av nätverk i samarbete med regionala, nationella och internationella organisationer och festivaler.
BoostHbg drivs med lika delar stöd av Helsingborgs stad och Region Skåne.

För mer information: BoostHbg:s webbplats

Lämna en kommentar