Vad är Grubbelklubben?

PS
Paul Svensson

Det är en otroligt bra fråga. Och självklart finns det ett minst lika bra svar. Grubbelklubben är klubben för de där frågorna som behövs grubbla på. Frågor som barn går omkring och funderar på. Sista lördagen varje månad arrangeras Grubbelklubben på Dunkers kulturhus i utställningen Gråvargar och älgbrorsor. Vid detta tillfälle tänker, pratar och lyssnar Martin Severinson tillsammans med de unga besökarna och svarar på frågor relaterade till temat för dagen. Det är fri entré för en vuxen i barns sällskap.

Det återstår fyra tillfällen med intressanta frågor och svar på Dunkers kulturhus under hösten. Och varje tillfälle bjuder på ett nytt spännande koncept med både grubbel och någorlunda klarhet. För hur svarar man egentligen på frågor som handlar om hur långt ett liv är, vad som är farligt, vad är det som är viktigt och vad är egentligen en pappa?

Vad är en pappa?
29 augusti 14.00
Vi börjar där vi precis slutade, på frågan om vad som egentligen är en pappa. Det är nämligen det temat som Grubbelklubben handlar om härnäst. Vid det här tillfället diskuteras och funderas det över att en pappa ibland är som vanligt och ibland annorlunda. Och vissa gånger är de långt, långt borta och andra gånger kan de till och med vara påhittiga. Har en pappa alltid hår i näsan? Är en pappa något särskilt? Ja, den frågan ska också försökas svaras på i Grubbelklubben sista lördagen i augusti.

Hur långt är ett liv?
26 september 14.00
Precis lagom? Eller är det för kort? Man lever och lever och lever. Vissa gånger är det ganska tråkigt och allt känns sådär galet långsamt. Sedan kanske någon försvinner ur livet och ändå känns det som att den personen är väldigt nära och levande. Hur länge lever man egentligen? Och kan man leva ibland och ibland inte? Luriga frågor som behöver grubblas över.

Vad är farligt?
31 oktober 14.00
Är huggtänder farliga? Och hur är det egentligen med skogen? Ibland kan den kännas kuslig och ibland kan några vargar som man träffar på gatan verka farliga. Ibland blir man rädd och ibland blir man inte rädd. Är sådant man blir rädd för alltid farligt? Och kan det som är farligt bli mindre farligt? Hur gör man egentligen för att träna bort det farliga och slippa bli rädd?

Vad är viktigt?
28 november 14.00
Grubbelklubben är viktigt…eller? Man måste borta tänderna och hinna i tid. Det är viktigt att ha cykelhjälm och att man ser sig för när man korsar gatan. Men viktigast av allt, vad är det? Finns det olika viktigheter eller bara en superviktighet?

Grubbelklubben är platsen för de många frågorna och ännu fler svar. Här får barn tänka fritt och Martin Severinson tar upp både djupa och intressanta ämnen på ett sätt som barn förstår. Grubbelklubben tar sin plats i utställningshallen som visar Gråvargar och älgbrorsor och är en del av frågeställningen som ofta dyker upp i Pija Lindenbaums berättelser. Tänkvärt även för vuxna. Passa på att grubbla och se utställningen på samma gång, fri entré för en vuxen i barn sällskap.

Vad: Grubbelklubben
När: 29 augusti, 26 september, 31 oktober, 28 november
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré för en vuxen i barns sällskap och för unga till och med 18 år

Lämna en kommentar