Vad står du för?

Fideli Österström

Nytt år betyder nya spännande utställningar på Dunkers kulturhus. Är du nyfiken på att lära dig mer om vem Astrid Lindgren var bakom sitt författarskap? Den 16 februari är det vernissage för utställningen #ingenlitenlort som porträtterar en av våra mest omtyckta författare som opinionsbildare.

Gemene man har antagligen främst en relation till Astrid Lindgren genom hennes barnböcker som kommit att bli en av landets mest uppskattade litteraturskatter innehållande karaktärer som såväl Pippi Långstrump som Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn. Men Astrid var inte enbart en av Sveriges mest kända författare utan kämpade även mot kärnkraft, för djurs rättigheter och tog ställning mot våld. Vidare hjälpte hon flyktingbarn och läxade upp nynazister. Utställningen #ingenlitenlort lyfter Astrid Lindgren som opinionsbildare och belyser vikten av att göra sin röst hörd.

Har du modet att stå upp för dig själv och dina åsikter? Hur gör du din röst hörd i ett samhälle där den politiska kartan håller på att ritas om och där vi ständigt blir matad med nyheter, åsikter och tankar i ett flöde som aldrig verkar ta slut? Vad är det som egentligen gör att ord ger makt och varför får vissa avsändare större inverkan på mottagarna än andra? Det här är en utställning som uppmuntrar till reflektion och eftertanke.

Vad: #ingenlitenlort
När: Lördagen 16 februari kl. 14:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré med Kulturkortet, ordinarie

Lämna en kommentar