Väkommen till en ny kul-tur vecka!

HW
Henrik Wilhelmsson

Den här veckan kan du som har Kulturkortet uppleva Paris, skapa med familjen, överskrida gränser och njuta av vacker utsikt i vårsolen.

Louvren under ockupation

Upplev dramat i Paris under 1940-talet. På måndag och tisdag kan du se filmen Louvren under ockupation på Röda kvarn. Filmen beskrivs som en briljant undersökande film av konst, historia och död.

Louvren under ockupation – Paris är ockuperat. Det som tagit många år att bygga upp förstörs snabbt av kanoneld. Jacques Jaujard, chef på ren och Franz Wolff-Metternich, ledaren för den tyska kommissonen för bevarande av konst – är varandras motsatser men samarbetar för att bevara museets skatter. Francofonia berättar en ganska okänd del av historien, om relationen mellan konst och makt inifrån den värsta konflikten någonsin.

Var? Röda Kvarn

När? 9 maj, kl 19:30 och 10 maj 17:30

Pris? 85 kr med Kulturkortet (Ordinarie pris är 105 kr).

 

My Fair Lady

På tisdag till fredag kan du njuta av My Fair Lady på Stadsteatern. Den är baserad på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion från 1912 som är en skarp satir över klassamhället och dess fixering vid ytlighet.

My Fair Lady – Språkprofessor Higgins slår vad om att han kan lära den enkla blomsterförsäljerskan Eliza att prata korrekt och vårdat i stället för den breda och obildade dialekt hon talar när de träffas. Den snobbige professorns övertygelse är nämligen att ett oklanderligt språk öppnar dörrarna in till samhällselitens åtråvärda salonger.

Var? Stadsteatern

När? 10 -13 maj, kl 19:00

Pris? Med Kulturkortet betalar du 180 kr (Ordinarie pris är 250 kr).

 

Se borgtornet, utställningen och Sveriges vackraste stadsutsikt

Solen värmer och himmel är klar, perfekt väder för en kall glass och fin utsikt över hamnen, Öresund och Helsingör. Kärnan, det 35 meter höga borgtornet började byggas på 1310-talet och stod klart omkring 1320-talet. Idag är Kärnan är det enda som återstår av Helsingborgs slott då hela anläggningen, med undantag av Kärnan, revs på order av den svenske kungen Karl XI på 1680-talet. På vägen får du en spännande historielektion om stadens storhetstid under medeltiden.

Öppettider 21 mars–29 maj Tisdag–söndag 11:00–15:00 Extraöppet 28 april 11:00–18:00

Öppettider 30 maj–4 september Samtliga veckans dagar 10:00–18:00 9 juli och 6 augusti har Kärnan kvällsöppet fram till 23:00

Var? Kärnan

Pris? Fritt inträde med Kulturkortet (Ordinarie pris är 50 kr).

Familjelördag i Pettson & Co.

På lördag kan du skapa, utforska och ha roligt med barnen i Pettsson & Co. utställningen. Familjelördagen är öppen mellan 12:00-16.00. En vuxen har fri entré i barns sällskap.

Var? Dunkers Kulturhus

När? 14 maj, kl 12:00 – 16:00

Pris? Fri entré med Kulturkortet (Ordinarie pris är 70 kr)

 

Guidad visning i På gränsen

På lördag kan du överskrida gränser, både utanför och inom dig själv. Dunkers Kulturhus arrangerar en guidad visning i utställningen På gränsen, en visning om vad som gör människa till människa och Helsingborg till Helsingborg. Plats? Dunkers Kulturhus

När? 14 maj, kl 13:00

Pris? Fri entré för dig som har Kulturkortet (Ordinarie pris är 70 kr)