Väldoftande arrangemang på Fredriksdal

Fideli Österström

Helgen 29-30 juni doftar Fredriksdal museer och trädgårdar lite extra gott då rosorna står i full blom. Under två dagar fylls Fredriksdal av aktiviteter i rosornas tecken. Det blir utställningar, rådgivning, rosvandringar och försäljning.

Rosen är en blomma som kommer med flera konnotationer beroende på färg och antal när du ger bort dem. Kärlek, sorg och lycka. Spektret är brett men i grunden skulle man kunna se rosen som en symbol för omtanke oavsett i vilket sammanhang man ger bort den. Vad betyder rosor för dig och vad kan du egentligen om dem? Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad rosentusiast kan du ställa dina frågor till rosexperterna som kommer befinna sig i rosariet under rosdagarna på Fredriksdal för att hjälpa till att besvara dina funderingar. Om du har en sort hemma som du skulle vilja veta lite mer om är ett tips att ta med dig rosen eller ta en bild som du kan visa för experterna.

Trädgårdsmästare John Taylor och sommelier Micha Billing, båda kända från TV, kommer vara på plats för att ta med dig på guidade vandringar där du kan förundras över praktfulla rosor i olika former, färger och dofter. Under rosdagarna delas även Roskransen 2019 ut till en sann rosentusiast.

Rosdagarna på Fredriksdal museer och trädgårdar är ett samarbete med Cedergren & Co, Flora Linnea och Sydrosen. Och betalar man entré första dagen får man dessutom gå in dagen efter. En bonus väl värd att sprida till dem som inte är kulturtanter.

Vad: Rosdagar på Fredriksdal
När: 29-30 juni 10.00 – 18.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 100 kronor (då kan du gå in båda dagarna). Fri entré med Kulturkortet och för unga upp till och med 18 år.

Lämna en kommentar