Vandra bland floppad teknik

ML
Max Lennartsson
Bild på portabel vinylspelare

MISS LYCKAT på Dunkers innehåller en mängd olika produkter som på olika sätt räknas som misslyckanden. Kanske var de före sin tid, kanske var de för galna eller kanske var de bara helt ogenomtänkta. Vissa av produkterna som finns i utställningarna har blivit kult och används än idag medan andra sakta tynar bort i oändligheten. Här är några av föremålen som finns i utställningen.

Audio Technica Sound Burger – en portabel LP-spelare

Behövs det sägas? Ja, det gör det! Hur tänkte de här? En portabel LP-spelare som skulle konkurrera med megasuccén Sony Walkman (kassettbandspelare). Bara tanken på en portabel LP-spelare känns så här i efterhand som en ganska udda fågel. LP-skivan är ju i naturen ganska känslig och väldigt klumpig att bära med sig flera av. Föga förvånande vann Walkmanen ”tävlingen” ganska ohotad.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Nintendo Virtual Boy

Visste du att ”VR” fanns redan på 1990-talet? Nintendo skapade en helt ny konsol som skulle revolutionera spelvärlden: Nintendo Virtual Boy. It crashed and burned. Konsolen var inte närmelsevis färdigutvecklad och grafiken lämnade en hel del att önska. All grafik var starkt röd och rapporterades ge kraftig huvudvärk bara efter några minuters spelande. Dessutom var hela konsolen ganska obekväm att hantera och spela på. MISS LYCKADES Nintendo ändå? De blev hela spelvärldens buzzföretag och många pratade om deras märkliga nya produkt.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Apple Newton Message pad – iPads farmor eller farfar

Redan 1993 föddes förfadern till Apples megasuccé iPaden. Apple Newton lanserades på nittiotalet som en revolutionerande produkt men floppade på marknaden. Människor var kanske inte redo för en iPad och tekniken fungerade överlag ganska dåligt. I själva verket fungerade den så dåligt att den tecknade serien The Simpsons förlöjligade produkten.

https://www.youtube.com/watch?v=Jas0bwDdEzs

Följ med på en guidad tur bland misslyckad teknik 18/10 klockan 18:00 i MISS LYCKAT på Dunkers.

Vad? Guidad vandring bland misslyckad teknik

När? 18 oktober klockan 18:00

Pris? 70 kronor. Fri entré för dig med Kulturkortet.

Mer information på dunkerskulturhus.se.

Lämna en kommentar