Vår tids Monica Zetterlund till Dunkers

DN
Dennis Nilsson

För tio år sedan släpptes debutalbumet och sedan dess har det nog inte varit en lugn stund i Edda Magnasons karriär. Nu står hon redo att släppa sitt fjärde soloalbum men har också hunnit med att debutera som solist på både Göteborgsoperan och Malmö Opera samt kammat hem en guldbagge som skådespelerska. 8 november möter Dunkerspubliken henne i en intim konsert.

Edda är idag aktiv som artist, låtskrivare, musiker och producent. Så kommer vi också att få se henne på Dunkers 8 november. Genrermässigt rör sig Edda mellan jazz, pop, R&B, pop och soul. Hon albumdebuterade 2010 och i april 2019 släppte hon fyra nya låtar som lätt för tankarna till artister som Kate Bush, Linnea Henrikson, Anna Ternheim, Hello Saferide, Supertramp och Komeda.

Föreställningar och film
Våren 2018 medverkade hon i succéföreställningen ”…har du sett världen” om Mikaels Wiehes liv. Föreställningen spelades också våren 2019 på Folkoperan i Stockholm och på Malmö Live. Edda är också känd som huvudrollsinnehavare i filmen om Monica Zetterlund, vilket var hennes skådespelardebut, som hon fick en guldbagge för.

Detaljer om konserten
Längd: 90 minuter utan paus
Entré: 350 kronor, 295 kronor med kulturkort och för dig som är student. Köp biljett direkt via ticketmaster.se eller i Dunkers biljettcentral.

Lämna en kommentar