Våren 2023 på Idé A Drottninghög

TE
Tommy Esbjörnsson

I slutet av 2023 kommer Idé A att flytta tvärs över gatan till nya lokaler i Spira. Mer om vad det innebär kan man läsa på första uppslaget i vårens program. Länk finns nedan.
Under våren möter vi annars bland annat På spåret-profilen Gunnar Wetterberg och Nicolas Lunabba från Helamalmö. I maj får vi veta mer om bakgrunden till det enormt lyckade projektet med en fullständigt inredd 70-talslägenhet på Drottninghög. Och så blir det nära 30 arrangemang till…

Berättelser
På spåret-profilen Gunnar Wetterberg är aktuell med boken Prästerna. Hör Gunnar berätta om hur yrkesgruppen funnits mest överallt i landets utveckling.
Bettina Bettenhausen, journalist och fotograf, berättar om hur det är att bo och arbeta själv i Afghanistan.
Under H22 inreddes en fullständig 70-talslägenhet. Projektet blev en publiksuccé. Om arbetet bakom får vi höra av filosofie doktor Anja Petersen

Angeläget
Nicolas Lunabba, från Helamalmö, har också skrivit en bok, Blir du ledsen om jag dör?. Boken handlar om hans arbete med att skapa bättre levnadsförhållanden för människor i utsatta områden.
Föräldraskap: anhörigskap är en heldag kring att leva nära någon med funktionsnedsättning eller med långvarig sjukdom.
Om förebyggande arbete är en eftermiddag som handlar om hur man arbetar mot brottslighet, ohälsa och otrygghet i socioekonomiskt utsatta områden.

Barn
Om barn berättas det i programmet Barns levnadsvillkor förr och för barn ges teaterföreställningen Svampen, där en magisk värld strömmar ur en låda. I maj blir det sedan Barn- och ungafestival

Kalas
Festligt, mättande och intressant blir det under rubrikerna Nytt kurskök på Dalhem, Sommarkulturfest och Demokratisk soppa och diskussioner. Det senare är ett tillfälle, med barnen i fokus, då publiken äter soppa och möter stadens politiker och tjänstemän.

Om allt detta och mer kan man ta del av via denna länk som innehåller en bläddringsbar pdf.

Foto: Viktor Fremling, Dennis Nilsson, Jesper Klemedsson Sotomayor

Vad: Våren 2023 på Idé A Drottninghög
Var: Drottninghög med omnejd
Pris: Fri entré