Våren väckor känslor på Sofiero

PS
Paul Svensson

Med en park i full blom och aktiviteter för hela familjen vill Sofiero fylla besökarna med vårkänslor. Välkommen till säsongens första stora nyhet: Vårfesten på Sofiero 4–5 maj.

Planeringen är i full gång och projektledaren Martina Arnér har bråda dagar. Vårfesten på Sofiero är en av årets satsningar på att förnya och späcka det redan fullmatade säsongsprogrammet.

– Vi tror att många längtar efter solen och grönskan och att kunna pyssla i sin egen trädgård på våren. Därför vill vi bjuda in till en helg med härlig stämning och det vackra vårfloret i fokus, säger Martina Arnér.

Förutom en slottspark full av krispiga vårblommor, rabatter med oemotståndliga färgkompositioner och gröna omgivningar presenterar Vårfesten på Sofiero ett antal utställare med trädgårdsanknytning. Här kan den som vill hitta något nytt till sina egna rabatter och krukor botanisera bland plantor, trädgårdstillbehör och andra trevliga ting. Och även en del matutställare med närproducerade varor. Stånden placeras i den norra delen av slottsparken, längs gångar och gröna ytor. Tanken är att besökarna ska kunna strosa omkring i lugn och ro och känna den vårliga atmosfären med alla sinnen.

–I början av maj brukar parken vara underbar med sin skira grönska och massor av blommor att inspireras av. Det här är ett jättebra tillfälle att ta med picknickkorgen och umgås hela familjen, säger Martina Arnér.

Att Vårfesten på Sofiero är en helg för alla generationer är solklart. Vid de kungliga lekstugorna och Prins Oscars sagoskog blir det fullt av aktiviteter för barnen, när Sofieros populära barnkalas införlivas i Vårfesten. Martina Arnér och hennes kollegor arbetar för fullt med programmet som bland annat innehåller sagoläsning, tillverkning av egna små papperskrukor och annat pyssel.

–Barnkalaset är en perfekt miljö för hela familjen: mysig för de allra minsta och spännande för de lite större barnen som kan springa omkring och upptäcka på egen hand om de vill, säger Martina Arnér.

Förhoppningen är att Vårfesten på Sofiero med det stora barnkalaset ska bli ett årligen återkommande evenemang som alla, oavsett trädgårdsintresse, kan längta till.

–Vi tror det blir fantastiskt härligt och vi hoppas att många vill komma och upptäcka allt ljuvligt som växer i slottsparken i sköna maj, säger Martina Arnér.

Vad: Vårfesten på Sofiero
När: 4-5 maj
Var: Sofiero
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år. Ordinarie entré 120 kr.

Text av: Jenny Petersson

Lämna en kommentar