Vårkänslor med kunglig fägring

PS
Paul Svensson
Sofiero slott

Våren börjar att ge sig till känna allt mer. Den syns i rabatterna och den känns i luften. Även under ytan händer det saker som viskar om att våren är här. På Sofiero i Helsingborg hittar du vårkänslan både i det som växer i jorden men också under löven och i vattendragen. Ge dig ut på en uppfriskande promenad och upptäck vårtecken med kunglig fägring.

Det finns gott om härliga promenadstigar att följa på Sofiero. Vissa leder dig ut bland träden och in i skogen och andra tar dig nästan hela vägen ner till det glittrande havet där Danmark syns i horisonten. Här finns det också stigar som tar dig till ett riktigt sagoslott med torn och tinnar, ett mysigt orangeri i det gröna och öppna fält där både vårsolen och vinden hittar dig bland skulpturerna.

Hitta vårkänslorna i det gröna
Koppla av en stund och låt naturen visa vägen. Ta steget innanför entrén och låt sedan vårkänslorna spira fram i bröstet likt blomstrande tulpaner och knoppande buskar medan du njuter av allt som finns på plats. Från trädtopparna bjuder fåglarna just nu på mästerlig kvitterkonsert och de lummiga gångarna och gräsmattorna lyser lite extra i vårsolen. I rabatterna tittar årets första blomsterflor upp. Passa på att ladda både kropp och knopp med naturlig energi och efterlängtade vårkänslor. På Sofiero behöver du inte vara av kunglig börd för att känna dig som en drottning, kung, prinsessa eller prins.

Utforska den vilda våren
Officiellt börjar vårsäsongen på Sofiero inte förrän 8 april. Det är fri entré fram till och med 3 april. Mellan 4–7 april är parken stängd då man städar undan de sista spåren av den gångna säsongen. När den nya säsongen drar igång gäller ordinarie entréavgift. Med Kulturkortet har du alltid fri entré till Helsingborgs kungligaste park. Packa med en god matsäck och utforska den vilda våren redan till helgen.

Vad: vårkänslor i Helsingborg
När: våren 2022
Var: Sofiero slott och slottsträdgård
Entré: fri entré till och med 3 april

Lämna en kommentar