Världens musik…

HW
Henrik Wilhelmsson

… fyller världens dagar. Dunkers och Maestro Music arrangerar World Days 2013 den 1 och 2 november. Två dagar fyllda med dubbelkonserter av högsta klass. 

Fredagen 1 november börjar med barservering och mingelmusik utanför Konsertsalen från 18:30. Först ut på scen 19:30 är en av Sveriges främsta tolkare av klezmermusik, sångerskan Louisa Lyne. På ett medryckande sätt tar Louisa sig an såväl klassiska melodier som egna sånger. 

Akt två 1 november består av den iranske handtrummaren Mohammad Reza Mortazawi. Efter en konsert med Mohammad är det inte svårt att förstå varför han kallas för ett musikaliskt fenomen. En mästare som spelar med själ och hjärta. 

På lördag 2 november öppnar baren som dagen innan klockan 18:30 med mingelmusik. 19:30 äntrar Bosniens Billie Holiday, Amira Medunjanin. Med en välbalanserad stämma ackompanjerad av gittarist levereras traditionella bosniska sånger på ett helt nytt sätt.  

Del två på dag två bjuder också den på magiska toner från Balkan. Den svenska gruppen Gothenburg Gadjos spelar medryckande ”balkan-beats”. Gruppens skickliga musiker håller högt tempo konserten igenom.

 

Plats: Konsertsalen

Entré per dag: 225 kronor, Kulturkortet 200 kronor