Väsenvandring på Fredriksdal

Fideli Österström

Den krispiga hösten har dragit in och är här för att stanna. Vi njuter av ett landskap färgat av eldiga toner, mysiga hemmakvällar framför brasan och kvällspromenader i mörkret. Men mörkret innebär inte enbart positiva saker, tillvaron blir plötsligt inte lika trygg som tidigare för bakom varje krön kan det finnas någon eller något som lurar…särskilt på Fredriksdals museer och trädgårdar.

På Fredriksdal är det lite extra kusligt under två kvällar i oktober, då är det nämligen dags för den årliga Väsenvandringen som lockat tusentals besökare genom åren. Det är ett arrangemang för både stora och små som vill utmana sin mörkrädda sida och som är nyfikna på berättelser om väsen. Under en 60 minuters vandring runt om på området får du lyssna till spännande berättelser som handlar om väsen från den svenska folktron.

Vilka är det egentligen som lurar i kulisserna? Under turen kan du mycket väl höra tissel och tassel från buskarna runt omkring dig. Du kanske till och med får träffa något väsen, eller, om du har otur bli lite skrämd av dem.

Den botaniska trädgården är inte enbart spännande och inspirerande under den ljusa tiden, den är minst lika magisk under den mörkare årstiden. Parken kommer att vara upplyst av marschaller, små brasor och lyktor. Allt för att du ska komma i stämning och för att du ska hitta runt i den mörka oktoberkvällen.

Förbered dig genom att vässa öronen, klä dig efter väder och gå gärna med någon du kan hålla i handen när du blir rädd.

Vad: Väsenvandring på Fredriksdal
När: 29-30 oktober från 17.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: 150 kronor för vuxen och 60 kronor för barn och unga upp till och med 18 år. Endast förköp gäller. Köp din biljett på ticketmaster.se eller Dunkers kulturhus.
Åldersgräns: 6 år

Lämna en kommentar