Vecka 5: Spara med Kulturkortet

HW
Henrik Wilhelmsson

Det finns ingen anledning att låta vecka 5 gå obemärkt förbi, det är faktiskt veckan då du kan superspara med ditt Kulturkort. Kolla in vad vi menar:

31 januari är det ju Rabattkväll på Dunkers och här finns egentligen inga gränser för vad du kan spara på att underhålla dig hela våren. Du har 50% rabatt på 1 biljett till hur många arrangemang du vill. Om du är ombud och vill köpa fler biljetter, får du 30% rabatt på dem denna kväll. Dessutom blir det underhållning i form av musik och filosofi, helt enkelt en supertrevlig kväll du inte får missa.

 1 februari står lokalhistoria på schemat med ingen mindre än Joakim Thomasson, verksamhetschef Helsingborgs museer.  En mer passionerad historienörd får du leta efter. Och prata historia kan han också. Garanterat en allmänbildande afton. 40 kr med Kulturkortet (80 kr ordinarie)

4 februari är det visning i utställningen Through the Eyes of Nathalia Edenmont. Låt dig inte skrämmas av de uppstoppade djuren från Kulturmagasinets samlingar eller lite naket på väggarna. Här finns mycket annat att se och reflektera över. Kopplingar mellan Edenmonts erfarenheter och bilder, och kvinnor som levt i Helsingborg, exempelvis. Du sparar 70 kronor på entrén och betalar inte en spänn.

Visste du att du har 10% rabatt på notan på Fredriksdals trädgårdscafé med Kulturkortet? Nu vet du. Ta en hurtig promenix i parken, hälsa på de nya små grisarna och ta dig sen in i kaféets värme för lunch eller brunch. Glöm inte visa kortet i kaféet.

4 februari får Dunkers dubbelbesök av Rickard Söderberg som är med i Samtal på Dunkers och bjuder på konsert på kvällen. Hann du inte besöka rabattkvällen på tisdagen har du fortfarande 30 kronors rabatt på båda grejerna.

4 februari är det för teaterintresserade läge med ett besök till Stadsteatern på kvällen: På gränsen heter föreställningen och den har fått riktigt bra kritik. Spara 75 kr. 200 kr med Kulturkortet (275 kr ordinarie)

5 februari kan du avsluta veckan vackert, med Jupitersymfonin på Konserthuset. Där sparar du 45 kr. Kostar 245 kr med kulturkortet (ordinarie 290 kr)

När vecka 5 är slut har du sparat minst 290 spänn och är fylld till bredden av nya intryck och upplevelser. Är du redo för resan? Bra, då kör vi.