Veckans måsten med Kulturkortet

HW
Henrik Wilhelmsson

Denna vecka finns det pengar att spara både inomhus och utomhus med Kulturkortet. Vi pollenallergiker kan uppskatta att få sitta inne en stund trots det fina vädret och har en inte det problemet – ja då finns det all anledning att ta sig till våra vackraste områden och andas in våren som nu äntligen verkar ta fart, och spara slantar samtidigt.

Börja veckan med en naturupplevelse på Fredriksdal, det är så vackert där nu så en storknar. 70 kronor sparar du där. Och har du möjlighet – kolla in kosläppet den 3 och 8 maj. Få saker gör en så glad som att se spralliga kossor skutta ut i det gröna. 

Efter sol och vind i ansiktet, slå dig ner i stolen framför en bio på Röda Kvarn där du sparar 20 spänn per film. Just nu kör de The Danish Girl, Hermelinen, Bland män och får, och många fler sevärda filmer.

Mitt i veckan är det musikaldags. My Fair Lady, Stadsteaterns storsatsning för våren, spelas fram till 13 maj. Där sparar du 70 kronor bara på att sitta och bli underhållen med musik och dans.  

Ledig på torsdag? Åk ut till mysiga Råå på picknick och kolla in Råå museum som precis öppnat sina nya utställningar. Där har du 30% rabatt på entrén.

Och så var det helg! Den 7 maj är det Berättarteater i Pettson & Co. Ta med dig de små och Kulturkortet så sparar du 70 kronor. Känner du för en mer vuxen tillställning är det även Samtal på Dunkers på lördagen, denna gång med Merete Mazzarella. Du sparar 30 kronor på samtalet.

Avsluta helgen med kalas – 8 maj öppnar Barnens Sofiero med stort galej. Det blir bland annat guidning för barn, sång och dockteater.

Det finns en grej till som är helt gratis och som du kan göra var och när du vill, nämligen att lyssna på kulturtantens podcast. Senaste avsnittet är med Sven Nordqvist.