Veckans spara och rim

HW
Henrik Wilhelmsson

Så kul tycker vi, att det är många som tänker ge bort kultur i julklapp i år. Beställningar av kulturkort ökar såhär i juletid och det är ju bland det finaste du kan ge bort faktiskt. Personen som får din julklapp får fler anledningar att gå på mer kulturupplevelser, ha kvalitetstid och hitta ny inspiration.  

Och som de tomtenissar vi känner oss, har vi kokat ihop ett rim som du kan använda om du ska ge bort ett kulturkort i julklapp:

Den här paketen är till det yttre ganska liten, men har makten att göra dig kulturellt inbiten

Den innehåller en resa som du kan nyttja när du vill, dans, konst, teater och mer kommer att fylla din pupill

Evenemang får du också, och du går in via vip-kön, då sparar du pengar så du kan göra annat med din lön

Men vad är nu denna klapp och är allt ovan verkligen sant? Det kan du ge dig f-n på, för nu är du en kulturtant!

GOD JUL önskar…. och här får du fylla i själv.

Vi är rätt nöjda med det rimmet faktiskt, och ja, det är helt ok om du vill ta äran för det på julafton.

Men nog med rimmandet nu och till det viktiga, såhär mycket tjänar du kommande vecka med kulturkortet:

Vi börjar med premiär på Stadsteatern för Farmor och vår herre. Här sparar du 75 kronor för att du valt att gå och titta på fantastiska Eva Rydberg som spelar huvudrollen.  

Sen får du inte glömma att göra mesta möjliga av Pettson & Co. Den står ju inte i all evighet på Dunkers. 22 januari är sista dagen.  Så passa på att rasta barnen en stund mellan klockan 12-16. Så har du sparat 70 kronor till där. Nu på lördag är det även familjelördag i utställningen.

Vi vill gärna slå ett slag för Through the Eyes of Nathalia Edenmont, som är en grymt bra och häftig utställning, dels på grund av Edenmonts gripande konstverk men även för att en massa intressanta föremål tagits fram från Helsingborgs samling. Vad sägs om ett emaljöga som burits av en konsul, eller en äldre variant av vibrator. Bara en sån sak. Den borde du passa på att se när du ändå är på plats, eller ta det nästa gång på egen hand. Det kostar ju ingenting för dig ändå och du har istället sparat 70 kronor.

Låt ljuva toner av Beethoven fylla dina hörselsnäckor när Pastoralsymfonin spelas på Konserthuset den 11 december 18:00. Här sparar du 45 kronor. Pastoralsymfonin är kanske inte det käckaste namnet, men nog är det roligt att kunna säga till folk att du va och kolla på Pastoralsymfonin häromkvällen. Du kommer plocka många allmänbildningspoäng, just saying.

Sen är det ju rabatt på bio får både stora och små. Röda Kvarn kör barnbio hela julen där du har 10 kronors rabatt per film. Och vill du gå på film för vuxna på kvarnen är det 20 kronors rabatt. Och nu är ju tiden för bio. Kryp in i mörkret och mys på bara!

Totalt 290 spänn sparat! Nästan ett helt kulturkort för pensionär eller student alltså. 

Hej hopp!