Vem kan man lita på i denna värld?

HW
Henrik Wilhelmsson

”Fake news”, alternativa fakta och bluffartade inlägg i sociala medier. Vem kan man lita på, nuförtiden? Säsongen 2018/2019 är Stadsteaterns tema brännhett.

En av Stadsteaterns uppgifter är att hålla fingret i luften och vara i dialog med samtiden. Därför kändes det självklart för teaterchefen Kajsa Giertz att temat för kommande spelår, som även är ett valår, ska vara sanning.

– Att vara sann, sannolik och trogen – att få folk att tro på vad man säger – är något som teatern varit upptagen av ända sedan teaterteoretikern Stanislavskijs tid. Teatern försöker vara sann, men egentligen är ju allt fejk. Eller är det på riktigt?, säger hon.

Lite ur repertoaren: Jeanne dÁrc, Drottningens Juvelsmycke, Woyzeck och även en föreställnig vid namn Knutpunkten, lokalt så det förslår. Och så blir det En julsaga. Detta och en hel del annat borgar för en säsong med något för alla smaker och inriktningar.   

Här hittar du hela programmet för säsongen 2018/19. 

Och som den Kulturkortinnehavare du är så vet du ju att du har 70 kronors rabatt på föreställningarna, oavsett om det är på Lillan eller Storan. Det är sedan gammalt.