Vi firar tio år med kalashelg 25-26 maj

PS
Paul Svensson

Kalla det kalas eller party om du vill. Under 2019 firar vi att Helsingborgs bästa kort fyller tio år. Helgen 25-26 maj inleder vi festen med en specialhelg tillsammans med våra kulturplatser. I dagarna två blir det allt från exklusiva specialvisningar, gratis biljetter till sommarens Classic Motor Event till guidade turer, gratis popcorn till barnen och spännande kulturupplevelser. Missa inte vårens gladaste tioårskalas.

Det är känt att tiden går fortare när du har roligt. Och roligt har vi verkligen haft under de senaste tio åren. För att fira våra tio år i Helsingborg har vi satt samman ett fullspäckat schema. Vi kommer att fira hela året och startskottet går under vår specialhelg 25-26 maj. Istället för att bjuda in till ett stort kalas har vi satt samman en kalashelg med olika arrangemang på Fredriksdal museer och trädgårdar, Dunkers kulturhus, Kärnan, Röda Kvarn och Charles Dickens.

Kulturkortsorientering 25-26 maj
Tävling – vinn två Kulturkort
Under vår kalashelg har du chansen att vinna inte mindre än två stycken Kulturkort. Allt du behöver göra är samla klistermärken genom att besöka fyra olika kulturplatser under kalashelgen 25-26 maj. Dessa fyra platser är Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Kärnan och Sofiero. Hämta upp ett tävlingsformulär på någon av de fyra platserna och ge dig sedan ut på en kulturorientering i Helsingborg.

Classic Motor Event – 25 gratis biljetter – först till kvarn
Den 28 juli mellan klockan 10 och 16 är det premiär för Classic Motor Event på Spritan i Ödåkra. Du som vill se såväl gamla som nya motorfordon ska passa på att springa inom entrén på Dunkers kulturhus under helgen 25-26 maj. De 25 första som visar upp sitt kulturkort får en fribiljett till dagen. Men tänk på att det är först till kvarn.

Fredriksdal museer och trädgårdar 25 maj klockan 11.00 och 14.00
Försommarvandring
Följ med på en vandring tillsammans med Maria Nyman-Nilsson bland blommande rosor. Upplev de tidigast blommande rosorna och buskarna. Blomningen varar inte särskilt länge, passa på att se den medan du kan. Samling i huvudentrén.

Fredriksdal museer och trädgårdar 26 maj klockan 11.00 och 14.00
Bland stadskvarter och ryggåsstugor
På den här vandringen får du utforska Fredriksdals stadskvarter och 1800-talsgården Ågård tillsammans med guiden André Törnkvist. Under turen får du också höra berättelser om driftiga kvinnor i tiden, pillertrillare och bössmeden Gunne. Samling i huvudentrén.

Fredriksdals Trädgårdscafé 25-26 maj
När du köper en kaka får du en gratis kopp kaffe eller te. Gäller vid uppvisande av Kulturkortet.

Dunkers kulturhus 25 maj klockan 13.00
Specialvisning av The Thin Line med Björn Persson
Fotografen Björn Persson är på plats tillsammans med utställningsproducent AnnCatrin Gummesson och berättar mer om Björns bilder och arbete. Under visningen kan du även köpa affischer och vykort med naturmotiv av Björn Persson. Rabatt för dig med Kulturkortet.

Dunkers kulturhus 26 maj klockan 13.00
Specialvisning av The Thin Line
Följ med på en specialvisning och lär dig mer Björn Perssons fotografier. Endast för dig med Kulturkortet. Under visningen kan du även köpa affischer och vykort med naturmotiv av Björn Persson. Rabatt för dig med Kulturkortet.

Dunkers kulturhus RumEtt 25 maj klockan 14.00-16.00
Gör dina egna hudvårdsprodukter
Lavendelblommor, hibiskus, ringblommor och eteriska oljor. Workshop där du får chansen att göra dina egna hudvårdsprodukter. Kombinera dina favoritdofter och blommor och gör ditt eget bad- eller fotsalt. Från 15 år och uppåt. Ingen föranmälan men begränsade antal platser.

Dunkers kulturhus Boost Hbg 25 maj klockan 13.00-16.00
Alla har en story
Kom och var del av projektet Alla har en story och du kan dela med dig av just din historia i utställningen Connecting the Dots. Projektets grundare, Conny Palmkvist, samlar in berättelser i utställningshallen 81m2.

Dunkers kulturhus Dunker Bar & Matsalar 25-26 maj
Köp en kaffe och morotskaka för endast 45 kronor. Gäller vid uppvisande av Kulturkortet.

Helsingborg City – Öppna Innergårdar 25 maj
Låt Söder överraska dig! Mellan kl. 13-16 öppnas innergårdar på Söder upp för att välkomna dig med olika upplevelser. Upplev de vackra innergårdarna, gå tipspromenaden med fina priser, njut av musik och kultur. Hämta din karta och tipstalong på SÖDER.
Alla med kulturkort bjuds på gratis kaffe och kaka.

Kärnan 26 maj klockan 11.00 och 15.00
Guidad visning
Anna Jönsson visar och berättar om Kärnans spännande historia och betydelse för Helsingborg. Begränsade antal platser. Föranmälan gör du på: visningar.dunkers@helsingborg.se

Sofiero 25-26 maj klockan 10.00-18.00
Utställning Carl Milles – Drömmare och skulptör
Med Kulturkortet går du in med fri entré till Sofieros nya utställning i slottet. Missa inte Carl Milles drömmande konst. Här kan du bland annat se en flygande häst och en naken rumpa.

Röda Kvarn 25-26 maj
Helsingborgs äldsta bio delar ut gratis popcorn till alla biobesökare med kulturkort.

Charles Dickens 26 maj från klockan 18.00
À la carte efter klockan 18.00 – kom två personer betala endast för en. Med Kulturkortet får du kaffe och en liten kaka på köpet. Vi rekommenderar att boka bord.

Boka in 25-26 maj i kalendern för att inte missa vår fina kalashelg. Under sommaren och hösten kommer det att hända ännu mer roligt och du kommer att få fler erbjudanden. Kom gärna förbi och träffa oss på Springtime 11 maj för att få reda på mer om kalashelgen eller vad som väntar framgent. Då finns vi på plats vid Dunkers kulturhus mellan klockan 11.00-17.00. Tagga gärna dina bilder och upplevelser från kalaset med #kulturkortet10år. Vi ses i folkvimlet!

Vad: Kulturkortskalas
När: 25-26 maj
Var: Helsingborg
Pris: Fri entré med Kulturkortet

Lämna en kommentar