”Vi hoppas att Vinylbaren i Helsingborg kommer toppa allt!”

HW
Henrik Wilhelmsson

Malmöbaserade The Headlines har vält rockklubbar världen över under det senaste året. Inför helgens gig i Helsingborg har vi kollat läget med Kerry Bomb, för att höra hur tankarna går i bandet som många pratar om.

Med över tio år på nacken har punkrockarna The Headlines rejält med vind i segel. Trots att bandets medlemmar är utspridda mellan Sverige, Åland, Danmark och Italien, så är det fem bästisar som lever ett gemensamt liv, livet i bandet. De har till och med kommit till att utveckla ett eget skandinaviskt språk som är obegripligt för alla utanför replokalen. Musikaliskt sett har soundet tagit sig en riktning mot det lite rakare och hårdare hållet, men i övrigt är The Headlines samma band som förr. Eller som Kerry Bomb uttrycker det:- Som personer är vi fortfarande samma idioter som för 10 år sedan.

Kerry Bomb är bandets explosiva sångerska. Hon är en kvinna som har svårt att stå och stampa på samma ställe för länge och är ständigt på jakt efter något nytt och bättre. Bakom den riviga rösten, som är hård nog att kunna slå hål på pansarglas, så lever en snäll tjej som ogillar auktoriteter och tycker att det är viktigt att vara rädd om varandra. Hon tröttnade på svenska män och livet i Malmö, vilket fick henne att gifta sig med en italienare och i höstas flytta ner till Südtirol. The Headlines har således ett distansförhållande, men har ändå inte varit i från varandra särskilt mycket i år. Det har varit fullt ös med spelningar och släppet av nya plattan, In the end. I pipelinen, runt hörnet väntar en festivalsommar. Men nästa stopp blir The Tivolis Vinylbaren, en publokal med den punkiga närkontakt och atmosfär som passar The Headlines allra bäst. Och Kerry Bomb, hon är laddad inför besöket och står redo med nitjackan och mikrofonen i högsta hugg…

På lördag spelar ni i Vinylbaren. Vad har publiken att förvänta sig av spelningen? Och vad förväntar du dig?- Ett jävla drag kan förväntas! Jag förväntar mig bra ljud, mycket folk och kläder man kan krama litervis av svett ur efter giget! Vi har precis avslutat en grym tysklandsturné men vi hoppas att Vinylbaren i Helsingborg kommer toppa allt!

Vilka fem The Headlines-låtar ska man framför allt lyssna in sig på inför lördag? – Upstarts, Punk rock radio, Razorblades, Wake up och High heels.

Vad? The Headlines (Sardo Numspa är support)Var? The Tivoli – VinylbarenNär? Lördagen 6/5 – På scen kl 21:00 (Insläpp 18:00)Pris? Fri entré