Vi söker dig som bodde på Drottninghög 1972 eller som bor där i dag

PS
Paul Svensson

Inför den stora stadsmässan H22 bubblar det av mängder med intressanta projekt med kommunal stämpel i Helsingborg. H22-mässan kommer till stor del att ta plats på Drottninghög och i Oceanhamnen. Som en del av mässan kommer kulturförvaltningen att inreda en lägenhet på Drottninghög i samma stil som den kan ha sett ut 1972. Nu söker vi dig som har bott på Drottninghög 1972 eller som bor där i dag och är nyfiken på områdets historia.

Fyrtio år senare och Drottninghög är hetare än någonsin. På senare år det har det byggts många nya hus och lägenheter på området och Helsingborgs stad satsar stort på att förnya området. Men just till det här projektet tittar man faktiskt tillbaka i tiden och önskar inreda en lägenhet som den kan ha sett ut i början av 70-talet. För att lyckas med det här projektet söker nu Helsingborgs stad personer som har anknytning till 1970-talets Drottninghög eller som bor på området i dag. I en del av projektet är tanken också att berätta mer om de förändringar som Drottninghög genomgått under årens lopp. Har vi tur passar den här beskrivningen in perfekt på dig som läser det här eller så känner du någon som matchar kriterierna.

Helsingborgs stad söker dig som vill och kan lägga ner lite tid och engagemang för att arbeta fram idé och innehåll både till en lägenhet från förr men också till kringaktiviteter. Projektet pågår under en begränsad period och allt som allt kommer det att ta ungefär 2-4 timmar per vecka av din tid. Under vissa veckor kan det också bli färre än två timmar och andra fler än fyra timmar.

Om du tror att du skulle kunna vara behjälplig med det här projektet skicka en intresseanmälan till 72pah22@helsingborg.se och berätta varför just du vill vara med. Glöm inte bort att informera om hur din anknytning till Drottninghög ser ut. Intervjuerna sker löpande och därför är det extra viktigt att du skickar in din intresseanmälan så fort som möjligt.

Du kan också skicka din intresseanmälan via vanlig post, om du skulle sakna en e-postadress. Skicka intresseanmälan till:

Dunkers kulturhus
Att: Sonja Kolesar
251 89 Helsingborg

Sista anmälningsdag är 29 november. Om du har några frågor om projektet kontakta gärna 72pah22@helsingborg.se eller ring 0733-32 75 96.

Fotograf: AB Helsingborgs-Bild, 1971-05-21 ©Kulturmagasinet/Helsingborgs museer

Lämna en kommentar