Vinn en påse äpplen från Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Med hösten kommer inte bara naturens vackra färgskiftningar i rött, gult och orange. Det är också en tid då våra svenska äpplen smakar som bäst. I september firar man skördeveckor på Fredriksdal museer och trädgårdar och arrangerar bland annat en tipsrunda på temat äpplen. Svara på sju frågor och var med och tävla om flera påsar med goda äpplen från Fredriksdals fruktträdgård.

Vad kan du egentligen om äpplen? Är du lika bevandrad bland våra saftiga äpplen som Fredriksdals trädgårdsmästare? Eller är du mer en sådan som tycker om att mumsa loss på ett äpple eller två om dagen? Oavsett har du nu chansen att vinna en massa fina äpplen som växt och skördats från träden på Fredriksdal museer och trädgårdar. Under perioden 5–26 september arrangerar man Äppeljakt på området och i potten väntar tre påsar äpplen varje vecka.

Äppeljakt är en klassisk tipsrunda där du går en slinga och ska svara på sju olika frågor om just äpplen. Längs vägen hittar du också bokstäver som till slut bildar ett ord. Det är alltså svaren på de sju frågorna och det hemliga ordet du tävlar med. Karta och svarstalong hittar du i Fredriksdals huvudentré och det är också här du lämnar in talongen i en brevlåda när du är färdig med tipspromenaden.

Varje vecka drar Fredriksdals trädgårdsmästare tre lyckliga personer (som svarat rätt på frågorna och löst ordrebusen) som vinner en påse saftiga äpplen vardera. Priset hämtas på Fredriksdal museer och trädgårdar. Tipsrundan ingår i ordinarie entréavgift.

Vad: Vinn smaskiga äpplen
När: 5–26 september
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 80 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år. Förhöjd entréavgift under Mikael marknad, 100 kronor.

Lämna en kommentar