Carl Milles – drömmare och skulptör

Visas 10 maj–22 september på Sofiero slott och slottsträdgård.

En av höjdpunkterna i Sofieros program för säsongen 2019 är utställningen Carl Milles – drömmare och skulptör. Ett flertal verk från Millesgården ställs ut i slottet och orangeriet. Carl Milles (1875–1955) är Sveriges främsta internationella skulptör och hans skapelser finns representerade över hela världen.

Utställningen ger en bred presentation av Carl Milles vars verk finns representerade över hela världen. I Sverige har Carl Milles skulpturer blivit ett signum för flertalet städer; Poseidon i Göteborg, Europa och tjuren i Halmstad, Folke Filbyter i Linköping och här i Helsingborg står Sjöfartsgudinnan och blickar ut över vattnet vid hamnen. I Sofiero slottsträdgård finns också Margareta-medaljongen av Carl Milles. Nu kan du beskåda ett urval av mindre och större skulpturer i en utställning som breder ut sig i slottets fem rum.

Bland sommarblomster och sirliga gräs tar Carl Milles skulptur Orfeus plats i Orangeriet från 24 maj. Här möte Sofieros blomsterdesigner Sara Bratt och skulptör Carl Milles i en blomstrande sommarutställning.

Utställningen arrangeras i samarbete med Millesgården.

Carl Milles – drömmare och skulptör visas på Sofiero 10 maj–22 september.

Foto: Yanan Li